Cum sa adorm intr-un minut

Cum sa adorm intr-un minut

Stresul, alimentatia dezechilibrata, lipsa de sport, stilul de viata sedentar și diferitele afectiuni ne impiedica sa avem un somn linistit, de bebelus. in timp ce expertii recunosc ca foarte putini oameni adorm imediat si ca un interval de 15-30 de minute este complet acceptabil pentru a te lasa „prada viselor”, unele dintre noi avem nevoie uneori de cateva ore pentru a adormi sau petrecem nopti albe, in care numaram zadarnic oi in ticaitul nemilos al ceasului!

Doctorul Andrew Weill, originar din Arizona, pretinde ca a descoperit o tehnica revolutionara care ne poate ajuta sa adormim in 60 de secunde. Vestea buna este ca nu avem nevoie de aparatura fancy, de pastile scumpe sau imposibil de obtinut si nici macar de ceaiuri aromate. Tot ce trebuie sa facem este sa exersam cateva tehnici simple de respiratie.

Metoda lui Weill poarta numele de „4-7-8 breathing techique” (tehnica respiratiei 4-7-8) si este incredibil de simplu de deprins! Iata ce trebuie sa faci!

- varful limbii trebuie sa atinga cerul gurii pe tot parcursul acestui proces, asa ca ai grija sa il lipesti constiincios in locul indicat de doctor;

- expira mai intai zgomotos, pregatindu-te pentru metoda recomandata;

- inchide gura si numara pana la patru in gand, in timp ce tragi aer in piept cat mai relaxat cu putinta;

- mentine aerul in piept timp de sapte secunde, permitandu-i sa te relaxeze si mai in profunzime;

- elibereaza aerul din piept, expirand pe gura, zgomotos, pentru cele 8 secunde recomandate.

Doctorul Weill te sfatuieste sa reiei acest proces de inca trei ori, garantandu-ti ca la sfarsitul celor patru cicluri de respiratie vei cadea in bratele pline de dor ale somnului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu