Cristalele sunt spirite minerale, cum alegem cristalele

Cristalele sunt spirite minerale, cum alegem cristalele


Prima grija la alegerea unui cristal este evitarea falsurilor. Deosebim un cristal natural de cuart de o imitatie confectionata din sticla datorita catorva proprietati specifice:
* cuartul are duritatea mai mare decat cea a sticlei, adica un cristal adevarat zgarie sticla. Nu incercati insa sa faceti asta cu varful cristalului, deoarece este cea mai sensibila si mai necesara parte a acestuia;
* cuartul hidrotermal prezinta striatii pe fetele de piramida, orientate perpendicular pe axa cristalului. Aceste striatii ne permit sa recunoastem si cristalele naturale care au fost slefuite pe laturi si la varf, deoarece multe cristale sparte sunt astfel rectificate pentru a li se creste valoarea.
* pe fetele de piramida cristalul natural are denivelari fine, in trepte, care nu pot fi realizate artificial.
* cristalele naturale au o multime de alte neregularitati, de mici impuritati interioare in particular, zone mai laptoase catre baza cristalului; acestea sunt imperfectiuni naturale, apartin individualitatii, personalitatii cristalului nostru, care s-a format cu ele si nu le-a dobandit in cursul vreunei actiuni malefice.
Tensiunile la care a fost supus cristalul pot avea efecte coloristice deosebite asupra acestuia. Intalnim astfel cristalele curcubeu, in care fisurile interioare formeaza prisme triunghiulare care descompun lumina alba. Cuartul poate avea in mod natural diverse culori, unele datorate modificarilor intime ale retelei cristaline, ca in cazul cristalului violet ai ametistului, al citrinului galben sau al cuartului fumuriu. Alteori cantitati infime de metale grele produc culori placute, precum in cazul cuartului roz. Unele impuritati de materie organica, vizibile cu lupa, dau culoarea neagra a cuartului morion. Fibrele de azbest prinse intr-o masa de cuart dau efecte optice deosebite, precum in cazul cuartului ochi de tigru. Paietele fine de mica verde sau rosie produc cuartul aventurin, iar bulele fine cu apa si gaz dau cuartul laptos. In fine, cuartul perfect transparent poarta numele de cristal de stanca.
Cristalele pe care ni le alegem, atrasi aparent de frumusetea lor sau, in cazul celor mai evoluati in materie, prin rezonanta cu energia lor subtila, ne vor ajuta la trezirea constiintei, la echilibrarea emotionala si energetica si la deschiderea traseelor vitale, energetice. Pentru cei aflati la inceputul trezirii spirituale, cristalele vor actiona prin subconstient.
Cristalul este o fiinta vie, are un cod numeric si un nume propriu, are varsta sa, are personalitatea sa, individualitatea si cunostintele sale adunate in zeci de milioane de ani de existenta alaturi de planeta mama. Cristalele sunt spirite minerale care si-au construit propria lor casa precum melcul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu