Codul tacerii cu privire la secretele din Antarctica

Codul tacerii cu privire la secretele din Antarctica

Lacul Vostok este un loc plin de mistere care suscită un interes aparte cercetătorilor. Un cercetător rus, care și-a dedicat mai mulți ani studierii lacului este convins că cel mai mare mister este faptul că în interiorul lacului există viață extraterestră.

Cercetătorii din Sankt Petersburg au descoperit o bacterie care nu corespunde niciunei specii terestre.

Vocea Rusiei a publicat un articol în care se spune că a fost descoperit un ADN care nu corespunde formelor de viață terestre. Scoase din mediul lor de viață, aceste bacterii mor. Din acest motiv, ele nu prezintă un pericol pentru umanitate.

Milioane de ani lacul a fost acoperit de gheață. Cercetătorii nu pot explica de unde provin aceste bacterii.

Lacul Vostok este cel mai întins și mai adânc lac subglaciar din Antarctica. Lacul a fost descoperit în anul 1970, dar cercetarea lui a fost imposibilă zeci de ani.

Lacul este situat la 4 kilometri adâncime sub calota glaciară, iar forările au fost dificile, pentru că temperatura atinge și minus 100 de grade Celsius.

Lacul Vostok este considerat un biotop care este unic, în sensul că milioane de ani a fost izolat de viața externă. Cum au ajuns aceste bacterii de origine necunoscută să populeze lacul, este o problemă l-a care oamenii de știință nu au dat un răspuns.

Până în anul 1990, nu existau informații despre acest lac. În anul 1990, un avion DC-8, de la NASA, echipat cu un radar laser a penetrat gheața cu ajutorul unui computer de gravitație.

În Antarctica există peste 200 de astfel de lacuri, a căror formare este legată de perioada în care Antarctica era unită cu Australia. Lacurile sunt lichide datorită căldurii din interiorul Pământului.

Antarctica este cel de al șaselea continent și prezintă cea mai mare masă glaciară de pe planetă. Începând cu anul 1959, 19 țări girează soarta continentului. La fiecare doi ani, o comisie de experți se întrunește cu reprezentanții acestor țări, în vederea stabilirii măsurilor de protecție a continentului.

Fiecare țară dorește să profite de fabuloasele bogății ale continentului. Antarctica a intrat în atenția specialiștilor în anul 1910, când cercetătorul, Wegener a observat formele complementare ale unor continente.

A fost emisă ipoteza că a existat un mare continent numit Gondwana. Partea de vest a Antarcticii era o continuarea Anzilor Cordilieri. Antarctica este partea meridională a fabuloasei Atlantida.

O parte din Antarctica, numită Mary Byrd, nu este girată de niciun stat. Nu au fost date explicații oficiale pentru care motiv această zonă nu este girată de nicio țară.


Această zonă este interzisă cercetătorilor sau exploratorilor. Faptul că nu s-au dat informații cu privire la această interdicție a creat numeroase legende. S-a spus că este un ținut al extratereștrilor.

Amiralul Byrd, căpitanul Symmes, s-au întors din expedițiile realizate în această zonă și au susținut că fenomene care nu țin de realitate se produc în această zonă.

Ei au susţinut că în Antarctica există o zonă de intrare în interiorul Pământului. Nu știm cât este adevăr sau fabulație. Cert este un lucru. Guvernele mondiale nu au motivat faptul pentru care o zonă imensă din

Antarctica nu este girată de nicio țară. În al doilea rând, de ce au fost interesați naziștii de acest continent? De ce imediat după terminarea celui de al Treilea Război Mondial, americanii l-au trimis în expediție pe amiralul  Byrd și nu au dat publicității ceea ce el a descoperit?

În al treilea rând, de ce specialiștii ruși, după ce au făcut descoperirea din lacul Vostok, nu au mai prezentat publicului nicio informație?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu