Ce au mostenit oamenii de la Diavol

Ce au mostenit oamenii de la Diavol

Diavolul, dracul sau demonul este în creștinism spiritul răului, cel care subminează stabilitatea religioasă și morală a omului și îl răzvrătește contra lui Dumnezeu.

Conform teologiei creștine, la început Diavolul era bun, dar prin faptele pe care le-a făcut a fost îndepărtat de Dumnezeu. Diavolul a hotărât să se răzbune stricând lumea creată de Dumnezeu.

O legendă veche românească arata ce s-a întâmplat după luptă dată de Lucifer în Ceruri. Se spune că, înfrânt de ostile cereşti, Lucifer a fugit din ceruri, luând cu sine însemnele de mare arhanghel.

Cum Dumnezeu nu putea lăsa însemnele puterii în mâinile îngerului decăzut, a trimis în noua împărăţie a lui Lucifer pe Mihail.

Dar Mihail nu se putea lupta cu cel dintâi dintre îngeri, căci puterea lui era încă mare iar cetele credincioase lui făceau imposibilă ideea unui atac asupra îngerilor negrii. Şi atunci Mihail a plecat la Lucifer şi s-a arătat prietenos faţă de acesta, încercând să înşele Balaurul cu propriile lui arme.

Şi au mers cei doi arhangheli să pecetluiască viitoarea lor înţelegere în apă sfinţită a unui lac. Şi s-au lepădat de vestmintele îngereşti. Iar când s-au scufundat în apă, Mihail a ţâşnit imediat afară şi a luat însemnele puterii lui Lucifer. Iar Lucifer încercând să iasă, Dumnezeu a îngheţat apa lacului.

Numai ca furia celui ce fusese primul dintre îngeri a fost atât de mare, încât a reuşit să spargă gheaţa. Cu aripile frânte a pornit în zbor după Mihail.

Dar nu l-a mai ajuns. A putut doar să-l apuce de călcâi şi să-i smulgă o bucată de carne de acolo, căci cel dintâi arhanghel trecuse granita lumii ce-o stăpânea acum Lucifer.

Se spune că de atunci, noi oamenii avem scobitură în călcâi, ca să ne amintim că Diavolul va încerca mereu să ne tragă în jos, dar ca Dumnezeu nu ne va lăsa niciodată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu