Ajuta la prevenirea cancerului cu aceste ceaiuri

Ajuta la prevenirea cancerului cu aceste ceaiuri

Ceaiul alb
Compusii acestuia impiedica instalarea celulelor canceroase in cazul celui de colon, de prostata ori de stomac. Prezinta mai multi antioxidanti decat cel verde, ce anihilieaza actiunea radicalilor liberi ce produc dezastre in organismul nostru.
Acest ceai mai are rolul in preventia bolilor de inima. Pentru a ne feri de aceste boli este necesara prezenta unei diete sarace in grasimi, lipsita de alcool sau tutun, cu multe alimente integrale, dar si a ceaiului alb, deoarece consumul regulat al acestuia scade hipertensiunea si intareste vasele de sange.

Persoanele care consuma zilnic acest ceai au un risc cu 50% mai redus in aparitia atacului de cord (prin scaderea nivelului de colesterol ,,rau", reducand instalarea cheagurilor de sange in artere).

Un alt beneficiu al ceaiului alb este capacitatea de a face miracole pentru tenul nostru, protejandu-l de instalarea ridurilor. Mai ajuta la cresterea arderilor metabolice, determinand astfel pierderea in greutate.

Ceaiul de trifoi rosu
Previne instalarea celulelor canceroase de tipul celor de col uterin, laringian, ovarian, de prostata, de san sau vaginal.
Trifoiul rosu ne ajuta in lupta impotriva infectiilor, dar si in reglarea hormonala in cazul femeilor. Ceaiul din aceasta planta trateaza bronsitele, gripa, tusea, raceala, chiar si astmul. Lupta impotriva problemelor digestive precum diareea, regleaza tranzitul intestinal.

Intareste sistemul imunitar prin bogatia de vitamine si minerale pe care le detine. Lupta impotriva stresului, a depresiei.
Acest ceai este contraindicat femeilor insarcinate sau persoanelor care consuma anticoagulante, deoarece sunt predispuse la hemoragii.

Ceaiul din cozi de cirese
Previne aparitia cancerului de colon si a celui gastric. Acesta trateaza infectiile urinare, uretritele, nefrita, amelioreaza durerile de stomac. Efectul anticelulitic este dat de ajutorul pe care il ofera in eliminarea rezidurilor din sange si a depozitelor de grasime.

De asemenea, este benefic si in cazul barbatilor care au prostata marita. Si cei care au colesterolul marit ar trebui sa consume acest ceai.

Nu este indicat consumul acestui ceai in cazul celor care au pietre la rinichi, deoarece exista riscul sa determine migratia acestora producand blocaje.

Ceaiul negru
Previne formarea celulelor maligne, mai ales a acelora care formeaza cancerul colorectal, ovarian ori pulmonar. Nu se recomanda consumarea acestuia dupa ora 17, deoarece prezinta o cantitate foarte mare de cafeina. Are rol in stimularea digestiei si in arderea grasimilor, ajutand astfel la pierderea catorva kilograme. Ajuta la scaderea colesterolului "rau", ne protejeaza impotriva bolilor inimii, dar si impotriva bacteriilor de la nivelul aparatului bucal.

Efectele negative ale acestui ceai sunt: impiedica absorbtia fierului in organism, creste tensiunea arteriala (datorita cantitatii mari de cafeina), provoaca insomnii, nervozitate, chiar si palpitatii.

Ceaiul verde
Numerosi cercetatori au demonstrat ca persoanele care consuma ceai verde in mod regulat au prevenit aparitia cancerului, mai ales a celui colorectal, de piele, pancreatic si pulmonar.

Acest ceai are capacitatea de a diminua factorii de risc in aparitia tumorilor. Este mai ales indicat consumatorilor de alcool.
Consumul unei cani pe zi a acestor ceaiuri ajuta nu doar la prevenirea aparitiei cancerului, dar si a altor boli, chiar si inlaturarea acestora.

Ceaiul de musetel
Bunicile noastre obisnuiesc sa ne recomande ceaiul de musetel pentru orice simptom, de la raceala, durere de cap sau de stomac. Specialistii sustine ca , intr-adevar, ceaiul de musetel nu trebuie sa lipseasca din bucataria nimanui.

Musetelul chiar este o planta medicinala buna la toate, de la tulburari digestive, crampe menstruale, viroze respiratorii sau migrene si pana la prevenirea imbatranirii pielii, ameliorarea arsurilor solare, a acneei, cearcanelor si a scalpului uscat.

Un grup de cercetatori de la Institutul de medicina preventiva Prolepsis din Grecia a descoperit ca persoanele care beau mai mult ceai de musetel pentru o perioada mai indelungata prezentau un risc mai scazut de a dezvolta tumori benigne sau maligne la nivelul tiroidei.

Ceaiul de papadie
Preparatele pe baza de papadie sunt indicate in caz de dischinezii biliare, dispepsii, colopatii, hepatite acute si cronice, ciroza hepatica, litiaza biliara, microlitiaza renala, detoxifiere, reumatism, ulcere aftoase, gastrita.

Se crede ca flavonoidele, zeaxantina si criptoxantina prezente in compozitia papadiei au anumite proprietati de vindecare: zeaxantina ofera protectie retinei impotriva razelor ultraviolete ale soarelui, iar criptoxantina apara organismul impotriva dezvoltarii celulelor canceroase pulmonare.

Un grup de cercetatori de la Departamentul de Chimie si Biochimie de la Universitatea din Windsor, Canada, este de parere ca tratamentele indelungate cu radacina de papadie sunt mai eficiente si decat chimioterapia.

De asemenea, cercetatorii de aici au demonstrat ca extractele din radacina de papadie pot duce la moartea celulelor din melanomul uman, fara a provoca forme de toxicitate in cadrul acestui proces. Papadia are o influenta benefica si asupra ficatului, tratamentele cu extracte si ceai de papadie fiind deosebit de eficiente in tratarea hepatitelor, icterului sau afectiunilor splenice.

Ceaiul de armurariu
Este considerat aliatul ficatului si dusmanul cancerului, specialistii fiind de parere ca este unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afectiunilor hepatice, indiferent de gravitatea lor. Semintele de armurariu sunt printre putinele remedii cunoscute care au eficienta dovedita in combaterea efectelor adverse ale citostaticelor.

Un litru de infuzie combinata de armurariu, consumata zilnic vreme de 20 de zile, sustine activitatea hepatica, mentine capacitatea de lupta a sistemul imunitar si impiedica aparitia simptomelor neurologice, provocate de administrarea acestui tip de medicatie.

Cancerul de prostata si hepatic - sunt cele doua localizari ale bolii canceroase, in care a fost verificata clinic actiunea favorabila a semintelor de armurariu sau a silimarinei.

Alte forme de cancer, in care studiile de laborator au pus in evidenta actiunea curativa a armurariului, sunt cancerul pulmonar, cancerul la san, cancerul ovarian, cancerul la intestinul gros si cancerul de piele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu