Reteta de bors cu urzici pentru sanatatea organismului
Reteta aceasta este o garantie pentru un gust exceptional.
Ingrediente:
o poala de urzici (sau 15-20 de gramajoare)
o legatura de ceapa verde
o ceapa veche
doi morcovi mici
un pastarnac
o telina mica
doi catei de usturoi
doi cartofi sau o canita de orez
un litru de bors de putina
leustean proaspat
cateva linguri de ulei
sare
piper
Mod de preparare:
1.Taie marunt ceapa veche, morcovul, pastrnacul si telina si
pune-le la calit intr-o oala, cu capac, cu ulei si un praf de sare.
Lasa-le sa se inabuse bine.
2.Adauga ceapa verde taiata, cu tot cu frunze. Adauga doua-trei
cani de apa, orezul sau cartofii taiati in bucati si lasa totul sa
fiarba.
3.Spala bine urzicile, si taie-le sau rupele in bucati mari.
Pune-le la calit cu putin ulei. Adauga usturoiul taiat marunt. Lasa
urzicile cat lasa putin suc. Adauga sare, piper.
4.Cand legumele au fiert, rastoarna urzicile in oala. Lasa totul sa dea in fiert.
5.Adauga borsul coloctit in prealabil. Potriveste de sare. La final adauga leusteanul taiat fin.
Sfat Eva: poti drege borsul cu un ou, batut ca pentru omleta, si
cateva linguri de smantana. Pentru o culoare speciala, adauga si o
legatura de loboda rosie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu