Proprietățile principale ale sucului de aloe vera

Aloe vera este una din plantele extrem de benefice pentru om. Prepararea cremei de aloe se poate face chiar acasă, cu răbdare și atenție. Iată cum se prepară crema de aloe vera și câteva lucruri mai puțin cunoscute.

Aloe vera este una din plantele extrem de benefice pentru om. Prepararea cremei de aloe se poate face chiar acasă, cu răbdare și atenție. Iată cum se prepară crema de aloe vera și câteva lucruri mai puțin cunoscute.
Cremă de aloe vera făcută în casă – proprietățile sucului de aloe

Mai întâi, trebuie să știi care sunt proprietățile principale ale sucului de aloe vera, care mai este denumit și drog de aloe:

-          Are proprietatea de a dilata capilarele, mărind cantitatea de sânge din zona tratată;

-          Reduce umflăturile pielii și ale mușchilor – are efect antiinflamator;

-          Are proprietatea de a ucide anumite bacterii, ciuperci și viruși;

-          Atunci când este aplicat pe țesuturi lezate, sucul sau seva penetrează și anesteziază țesuturile alungând durerea; amorțește și vindecă în același timp;

-          Accelerează procesul de vindecare și formare a celulelor noi.

Aloe vera acționează așa datorită agenților antiseptici pe care îi conține, și anume: acid salicilic, luepol, azot ureic, fenol, sulf (care are capacitatea de a elimina multe infecții axterne și interne), acid cinomonic.
Cremă de aloe vera făcută în casă – substanțe produse de frunza de aloe

Frunza de aloe vera produce două substanțe:

1.      Seva gălbuie sau roșiatică, numită latex, care este amară și irită buzele. Seva este sucul plantei, răspunzătoare pentru toate puterile de vindecare, iar principiul activ care o face să funcționeze se numește aloin.

2.      Frunza mai produce un gel limpede, semi-solid, care nu are miros plăcut și care îi dă posibilitatea plantei de a sta fără apă perioade foarte îndelungate datorită puterii de a evita pierderea de umiditate. Dacă frunza e tăiată, gelul pătrunde și vindecă rănile.

Pentru prepararea cremei, frunzele de aloe vera se folosesc cu totul sau sunt stoarse de tot sucul. Aceasta se conserva în maximum 2 ore, deoarece după acest timp, 95% din proprietățile benefice se pierd. Sucul se păstrează la frigider, amestecat cu spirt medicinal în proporție de 8 părți de aloe la 2 părți de spirt medicinal.

Aloe vera poate vindeca mai multe boli, printre care tuse, abcese, crampe, dureri de stomac, cataracte, herpes genital, cangrenă, varice, ciuperci, dermatite, ulcere gastrice, arsuri, artrită, probleme cu tensiunea, diabet, ulcere la picioare, degradare dentară și gingivală.
Cremă de aloe vera făcută în casă – prepararea cremei

Crema de corp cu aloe vera este  bună pentru vergeturi, arsuri, dermatite, catifelarea oricăror tipuri de piele. Este ușor de făcut și merită încercată.

Ce ingrediente ai nevoie? 1 lingură de ceară de albine, 1 lingură de suc proaspăt de aloe vera, 150 de ml de ulei de măsline sau alt tip de ulei presat la rece, 2 linguri de unt clarificat și câteva picături de ulei volatil. Ceara de albine se topește în puțină apă fierbinte, la care se adaugă treptat untul clarificat și mai târziu sucul de aloe vera amestecat cu uleiul de măsline și la final se adaugă uleiul volatil. Se amestecă mereu până se îngroașă crema și se pune într-un vas de porțelan, apoi se păstrează la frigider. Rețeta este una veche, inventată de greci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu