Alimente nutritive cu putine calorii
A venit primavara si, cei mai multi dintre noi, se gandesc deja la curele prin care sa scape de kilogramele in plus adunate peste iarna. Din fericire, cele mai comune fructe si legume au un continut foarte mic de calorii astfel ca putem tine usor evidenta cu ajutorul unui bol obisnuit.
Rucola – 4 calorii intr-un bol
Salata cu gust usor amarui este un aliat de nadejde in lupa cu
kilogramele pentru ca este saraca in toate lucrurile de care trebuie sa
ne ferim, inclusiv calorii. in schimb, este plina de fibre, vitamina A,
vitaminele C si K, precum si alti nutrienti, inclusiv potasiu.
Varza – 22 de calorii
Crocanta, dulce si perfect accesibila. Este plina de minerale,
vitamine, fibre si fitonutrienti care previn cancerul prin
glucosinolatul si sulforafanul continute, in general, in toate
cruciferele. Varza rosie contine in plus si antocianine si alte
substante naturale care contribuie la refacerea celulelor si impiedica
raspandirea celor canceroase.
Grapefruit – 39 de calorii in fiecare jumatate de fruct
Foarte buna pentru sanatatea inimii, aceste fructe contin vitamina
C, acid folic si potasiu, alaturi de pectina, o fibra solubila care
ajuta organismul in prevenirea ateroslerozei. Roz sau rosii, fructele
contin deopotriva vitamina A si licopen, acesta din urma protejand
arterele de stresul oxidativ.
Ciupercile – 15 calorii
Sunt pline de antioxidanti, alaturi de potasiu, vitamina B si
fibre. Totodata, sunt o buna sursa de vitamina D, minerale si fosfor.
Rosiile – 22 de calorii
Contin licopen, actioneaza ca un filtru impotriva ultravioletelor
si reduc colesterolul rau. in plus, au potasiu, fibre si vitamina C.
Spanacul – 7 calorii
Bogat in fier, spanacul contine si acid folic, vitamina K,
antioxidanti, betacaroten, vitamina C si luteina. Aceasta din urma
protejeaza ochii de degenerescenta maculara.
Usturoiul – 4 calorii in fiecare catel
Usturoiul ajuta organismul in lupta impotriva cancerului si a
infectiilor urinare. O dieta bogata in usturoi tine infectiile
antimicrobiene departe. Pentru a extrage maximum de beneficiu din
aceasta leguma maruntiti-o sau zdrobiti-o cu 10 minute inainte de a o
gati. in acest fel substantele anticancer pe care le contine raman in
cantitate mai mare in organism decat daca gatim usturoiul imediat ce
l-am curatat.
Ceapa – 32 de calorii
Studiile de laborator au aratat ca bulbii de ceapa protejeaza organismul de endometrioza si cancer.
Ridichi – 19 calorii
Sunt pline de potasiu, acid folic, antioxidanti si compusi de sulf care ajuta digestia. Frunzele contin de sase ori mai multa vitamina C si calciu decat bulbii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu