Lucruri ascunse in restaurantele din Romania

Lucruri ascunse in restaurantele din Romania

Am lucrta la mare intr-un restaurant din statiune Jupiter si am vazut ce fel fac aia curat si ce fel spala paharele, paharele erau bagate in masina de spalat dupa care erau sterse cu o fata de masa alba dar mizerabila.
Te-ai intrebat de ce majoritatea restaurantelor tin usile de la bucatarie inchise? Acolo se intampla lucruri care ar trebui sa ramana ascunse de ochii vostri. Iata cateva secrete din restaurante care va pot distruge sanatatea:

1. Evitati sa mancati peste duminica pentru ca nu e niciodata proaspat.
2. Uneori, chelnerii nu poarta manusi cand manipuleaza mancarea, chiar si dupa ce ies de la toaleta.
3. Tacamurile mai cad pe jos, dar nu se spala, ci revin pe masa.
4. Daca un client nu a consumat paine, aceasta se serveste altcuiva.
5. Daca e foarte aglomerat, nu se spala farfuria dupa un client, ci doar se clateste si este folosita pentru altcineva.

6. Lamaile sunt la fel de murdare ca podeaua.
Atunci cand lamaile ajung in restaurante sunt pastrate la frigider fara sa fie spalate inainte. Barmanii le aduc apoi la bar, taie fructele, le pun in paharul cu bautura si astfel te poti contamina cu diversi microbi.
Probele prelevate din restaurante, in cadrul unui studiu, au arata ca lamaile aveau mucegai, bacteria candida si alti agenti patogeni.

7. Daca baia este murdara, bucataria este si mai si.
Un restaurant trebuie judecat in functie de baie, personal si fatada. Daca exista un cos de gunoi in zona toaletei pe jumatate plin, asta inseamna ca nu e verificat indeajuns de des.

8. Bufeturile/autoservirile sunt terenuri propice pentru bacterii.

Preparate pe care nu ar trebui sa le comandati intr-un restaurant
1. Specialitatea zilei
Nu are nimic special. Se afla printre specialitatile bucatarului, dar se refera la lucrurile din congelator care sunt pe cale sa se strice. Mergeti la restaurantele care-si schimba des meniul.

2. Vitelul
Uneori, vedem vitel cu parmezan la un pret foarte mic, ceea ce poate parea o mare afacere, din punctul de vedere al clientului. Pretul e atat de mic pentru ca se foloseste de fapt carne de porc sau o alta proteina care poate fi faramita, se pune branza, sos si nu va mai dati seama ce e! Cand poate fi ascunsa asa, priviti preturile si ganditi logic.

3. Un meniu in care mancati cat puteti
Nu va amagiti, primiti exact cat platiti! Cand ai aceasta alegere, calitatea proteinelor alese este sub orice critica. Sunt pline de hormoni de crestere, antibiotice, e cea mai proasta. Solutia e ca, atunci cand vezi ceva din care vrei sa mananci mai mult, sa optezi pentru feluri care includ: paste, legume, cereale si lucruri pe care stii ca restaurantul si le-ar permite sa ti le ofere. Daca e ceva ce nu se leaga si restaurantul nu-si permite, e clar ca ei nu sunt pe piata ca sa dea faliment. Ei nu-ti fac o oferta ca sa piarda bani, ci folosesc un produs mai ieftin si ti-l dau mai departe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu