Leac pentru astenie, dispepsie si tulburari intestinale, vin de portocale

Leac pentru astenie, dispepsie si tulburari intestinale, vin de portocale


Aromatele portocale contin o cantitate semnificativa de flavonoide, substante care au proprietati anticancerigene dovedite. In acelasi timp, sunt o sursa de minerale si vitamine esentiale.

Studiile confirma faptul ca portocala scade nivelul de colesterol, imbunatateste absorbtia fierului, protejeaza impotriva tensiunii arteriale si a cancerului. Cu ajutorul portocalelor puteti prepara un vin recomandat in tratarea anorexiei, a asteniei, dispepsiei, hipervascozitatii sangvine si a tulburarilor intestinale. Iata cum se prepara vinul de portocale:

Varianta 1

O portocala bine spalata, 1 l vin alb, 12 cuisoare, 1 baton scortisoara, 100 g zahar, 50 ml rachiu.
Se pun cuisoarele si portocala taiata intr-un borcan. Se adauga scortisoara, zaharul si rachiul. Se acopera cu vin alb si se lasa la macerat 30 de zile. Se filtreaza si se pune in sticle. Se foloseste dupa 2-3 luni.

Varianta 2
Se acopera cu vin alb coaja de la trei portocale amare, netratate. Se adauga o lingurita cu seminte de coriandru si 150 g zahar. Se lasa in repaus, la rece, 10 zile. Se filtreaza.

Varianta 3
1 l vin rosu, 4 portocale taiate bucati si zeama de la o portocala se lasa la macerat 10 zile. Apoi se adauga 50 ml rachiu si 120 g zahar. Se amesteca inainte de filtrare.

Varianta 4
Se amesteca 1 l vin alb, sucul unei portocale, 3 flori de musetel, un baton de scortisoara, doua cuisoare, 120 g zahar si 50 ml rachiu. Se filtreaza dupa 8 zile de macerare.

Varianta 5
Se taie in rondele o portocala si o lamaie. Se adauga 1litru de vin rosu, doua migdale amare sparte, 50 ml rachiu si 200 g zahar. Se lasa la macerat 40 de zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu