Cum preparam acasa otetul de mere

Cum se prepara acasa otetul de mere

Benefic pentru sanatate si frumusete, otetul de mere se numara printre ingredientele naturale preferate de nutritionisti si specialisi in frumusete. Iata cum se prepara otetul de mere:

Se rad merele. Se toarna apa calduta, care in prealabil a fost fiarta, in proportie de 1 litru de apa la 800 g terci de mere rase. La 1 litru de apa se adauga: 100 g miere de albine, 10 g drojdie de bere proaspata, 20 g paine neagra uscata.


Vasul se tine descoperit intr-un mediu intunecos, la o temperatura de 20-30 grade C, timp de 10 zile, perioada in care se amesteca cu o lingura de lemn de 2-3 ori pe zi.

Dupa aceasta perioada, continutul vasului se desarta intr-un saculet de panza care se preseaza pentru extragerea sucului. Sucul rezultat se strecoara din nou printr-un tifon, iar lichidul rezultat se depoziteaza intr-un vas cu gura larga.

Facultativ: la fiecare litru de suc rezultat, se mai adauga cate 50-100 g de miere.

Se leaga vasul la gura cu un tifon si se aseaza langa o sursa de caldura sau la soare, pentru o perioada de 40-60 de zile. Dupa aceasta perioada, se trage otetul rezultat, in sticle care se astupa foarte bine (eventual se ceruiesc), depozitandu-se la racoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu