Coenzima Q10 rezolva aproape toate problemele organismului

Coenzima Q10 rezolva aproape toate problemele organismului

Coenzima Q10 este promovata ca fiind o substanta minune ce rezolva aproape toate problemele organismului, de la durerile de cap pana la cancer si imbatranire

Coenzima Q10 sau ubiquinona face parte dintr-un complex enzimatic ce ajuta celulele sa transforme glucidele in energie.

Este un compus esential in dezvoltarea si functionarea corespunzatoare a organismului, poate fi produsa de acesta si nu este neaparat nevoie sa fie obtinuta din surse externe.

Conform studiilor efectuate pana in acest moment, cantitatea produsa de organism si cea procurata din alimente asigura necesarul zilnic de Q10, dar odata cu inaintarea in varsta scade si productia ei.

Exista mai multe forme ale coenzimei Q, dar coenzima Q10 este cea mai importanta si cel mai mult studiata.

Coenzima Q10 a fost descoperita in 1957. Cantitati importante au fost descoperite in muschiul inimii si de aceea cercetatorii au devenit interesati de legatura dintre coenzima si bolile de inima. In 1961, s-a gasit o legatura intre cancerul la san si nivelul scazut de CoQ10 din sange.

Aceasta coenzima este produsa de toate celulele organismului uman, dar poate fi obtinuta si din alimente.

Cele mai importante surse de CoQ10 sunt: carnea de vita, pestele, carnea de pui, soia, uleiul de rapita, alunele, nucile si fisticul.

In cazul suplimentelor absorbtia compusului pur este foarte slaba (aproximativ 10%), dar aceasta poate fi crescuta prin introducerea grasimilor in compozitia acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu