Consumul de produse pe baza de cacao ar putea veni in ajutorul pacientilor cu insuficienta renala,
imbunatatind functiile vaselor de sange, se arata intr-un studiu
publicat in Clinical Journal of the American Society of Nephrology.
Persoanele cu probleme renale au un risc mai mare de probleme cardiace si
pot suferi un deces din cauza cardiovasculara. Inima si rinichii sunt
organe importante; daca unul dintre organe nu functioneaza in mod
corespunzator, celalalt va fi afectat.
Cum ajuta cacaua
Cand arterele devin congestionate, inima primeste mai putin sange si lucreaza mai mult decat ar trebui, presiunea arteriala creste si apare si o congestie a sangelui de la nivelul rinichilor, precum si reducerea sangelui oxigenat in zona. Astfel, rinichii obliga sistemul hormonal care regleaza tensiunea arteriala sa creasca alimentarea cu sange.
Flavonolii din cacao se pare ca au efecte benefice asupra functiilor vaselor de sange la persoanele ai caror rinichi nu functioneaza corect. Expertii din Germania au realizat un studiu pe 57 de pacienti care faceau dializa. Pacientii au fost rugati sa consume bauturi bogate in flavonoli din cacao, dar si bauturi fara flavonoli, dar cu acelasi continut nutritional.
Dupa 30 de zile, cercetatorii au descoperit ca flavonolii din cacao erau foarte bine tolerati de catre pacienti, imbunatatind functia vaselor de sange si reducand tensiunea arteriala diastolica. Efectele nu au fost observate si in cazul pacientilor care nu consumasera bauturi pe baza de flavonoli din cacao.
Cum ajuta cacaua
Cand arterele devin congestionate, inima primeste mai putin sange si lucreaza mai mult decat ar trebui, presiunea arteriala creste si apare si o congestie a sangelui de la nivelul rinichilor, precum si reducerea sangelui oxigenat in zona. Astfel, rinichii obliga sistemul hormonal care regleaza tensiunea arteriala sa creasca alimentarea cu sange.
Flavonolii din cacao se pare ca au efecte benefice asupra functiilor vaselor de sange la persoanele ai caror rinichi nu functioneaza corect. Expertii din Germania au realizat un studiu pe 57 de pacienti care faceau dializa. Pacientii au fost rugati sa consume bauturi bogate in flavonoli din cacao, dar si bauturi fara flavonoli, dar cu acelasi continut nutritional.
Dupa 30 de zile, cercetatorii au descoperit ca flavonolii din cacao erau foarte bine tolerati de catre pacienti, imbunatatind functia vaselor de sange si reducand tensiunea arteriala diastolica. Efectele nu au fost observate si in cazul pacientilor care nu consumasera bauturi pe baza de flavonoli din cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu