In categoria legumelor care ard grasimile sunt cele bogate in fibre solubile, vitamine si minerale care absorb grasimile si stimuleaza arderile: vinete, telina, rosii, varza, brocoli, conopida, legume verzi, andive, sparanghel.
Vinetele
Atunci cand gatim vinete putem observa extraordinara capacitate a
vinetelor de a absorbi grasimea. Ei bine, daca le gatim dietetic, fara
grasime, vinetele isi pastreaza proprietatea de a capta grasimea. Vanata
este foarte bogata in fibre solubile, mai ales in pectina, care joaca
rolul de a ingloba moleculele de grasime si a le elimina. Un alt avantaj
al vinetelor il reprezinta cantitatea de antioxidanti care contribuie
de asemenea la arderea grasimilor, noteaza adevarul.ro.
Telina
Daca vrei sa scapi de grasimi, telina nu trebuie sa lipseasca din
regimul tau alimentar. Este o leguma ce poate fi mancata atat cruda, cat
si preparata termic. Indiferent de modul in care e consumata, telina
are foarte putine calorii, dar in schimb este bogata in calciu,
magneziu, potasiu si fier, fiind ideala pentru a impiedica asimilarea
grasimilor.
Rosiile
Rosiile sunt bogate in vitamina C si acid oxalic, care accelereaza
metabolismul si procesul de detoxifiere prin care sunt eliminate si
grasimile. Totodata, cel mai puternic antioxidant din rosii – licopenul –
curata are rol de purificator al organismului. El este renumit si
pentru faptul ca este capabil sa impiedice dezvoltarea cancerului.
Varza
Dieta cu supa de varza a devenit renumita in curele de slabire
datorita continutului redus de calorii (doar 25 de calorii/100 de grame)
si bogatiei de fibre. Varza si celelalte legume din familia
cruciferelor: brocoli, conopida, varza de Bruxelles, varza chinezeasca,
varza kale contin niste fitonutrienti care ajuta la dizolvarea grasimii
abdominale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu