Nu puţine sunt proprietățile terapeutice ale ghimbirului, leac folosit încă din cele mai vechi timpuri. Remediile pe bază de ghimbir te feresc de răceală, înlătură neplăcerile digestive, iar lista nu se opreşte aici.
Ghimbirul are acțiune antiinflamatorie, antiparazitară, antivirală, antibacteriană, acesta fiind catalogat drept unul dintre cele mai bune antibiotice oferite de natură. În plus, ghimbirul sprijină sistemul imunitar și stimulează un sistem cardiovascular sănătos.
Ghimbirul este, de asemenea, bogat în vitamina C, magneziu și alte minerale, fiind astfel un aliment care nu trebuie să-ți lipsească din alimentație pentru o stare generală bună de sănătate.
Consumat sub formă de ceai fierbinte, ghimbirul combate infecțiile, luptă împotriva răcelilor și altor virusuri, îmbunătățește circulația, calmează durerile, previne apariția pietrelor la rinichi și furnizează organismului toți nutrienții pentru o bună funcționare a ficatului.
Iată cum să realizezi o infuzie de ghimbir, cu puteri miraculoase:
Ingrediente:
- 1 lingură de miere naturală, nefiltrată;
- 2 lingurițe de ghimbir ras;
- 1/4 linguriță de pudră de turmeric;
- Un sfert de cană de lapte de cocos;
- 1 cană de apă filtrată.
Un rol important al turmericului este şi cel de detoxificarea a ficatului. Pentru că este un puternic antioxidant, condimentul ajută la reducerea efectelor distrugătoare ale chimicalelor din produse şi ajuta ficatul să funcţioneze la nivelul optim.
Mod de realizare:
- Se fierbe apa;
- Atunci când apa a dat în clocot, se adaugă ghimbirul și turmericul și se lasă la infuzat timp de 10 minute;
- După ce s-a răcit puțin, se adaugă laptele și mierea.
Ghimbirul are acțiune antiinflamatorie, antiparazitară, antivirală, antibacteriană, acesta fiind catalogat drept unul dintre cele mai bune antibiotice oferite de natură. În plus, ghimbirul sprijină sistemul imunitar și stimulează un sistem cardiovascular sănătos.
Ghimbirul este, de asemenea, bogat în vitamina C, magneziu și alte minerale, fiind astfel un aliment care nu trebuie să-ți lipsească din alimentație pentru o stare generală bună de sănătate.
Consumat sub formă de ceai fierbinte, ghimbirul combate infecțiile, luptă împotriva răcelilor și altor virusuri, îmbunătățește circulația, calmează durerile, previne apariția pietrelor la rinichi și furnizează organismului toți nutrienții pentru o bună funcționare a ficatului.
Iată cum să realizezi o infuzie de ghimbir, cu puteri miraculoase:
Ingrediente:
- 1 lingură de miere naturală, nefiltrată;
- 2 lingurițe de ghimbir ras;
- 1/4 linguriță de pudră de turmeric;
- Un sfert de cană de lapte de cocos;
- 1 cană de apă filtrată.
Un rol important al turmericului este şi cel de detoxificarea a ficatului. Pentru că este un puternic antioxidant, condimentul ajută la reducerea efectelor distrugătoare ale chimicalelor din produse şi ajuta ficatul să funcţioneze la nivelul optim.
Mod de realizare:
- Se fierbe apa;
- Atunci când apa a dat în clocot, se adaugă ghimbirul și turmericul și se lasă la infuzat timp de 10 minute;
- După ce s-a răcit puțin, se adaugă laptele și mierea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu