Preparate terapeutice cu busuioc

Pretuit de mai toate popoarele europene, la romani busuiocul e rege, o planta "de suflet", care, pe langa faptul ca aduce noroc, aduce si sanatate. Busuiocul este un tonic si un energizant cat se poate de potrivit pentru perioada schimbarii de anotimpuri, cand foarte multi dintre noi ne confruntam cu caderi de energie vitala, intelectuala sau sufleteasca. Iata, doua preparate terapeutice cu busuioc:

1. Maceratul la rece de busuioc
Este considerat pe drept cuvant un adevarat elixir al tineretii, recomandat in cazurile de imbatranire prematura, in tulburari de menopauza, andropauza, sterilitate masculina si feminina, frigiditate etc.

Cel mai eficient este maceratul obtinut prin tinerea a 4-8 lingurite de busuioc in apa, vreme de 8 ore, urmata de filtrare. Se bea acest preparat pe stomacul gol, de preferinta dimineata. Mai ales pe perioada primaverii, este recomandat ca, in paralel cu aceasta cura, sa se treaca si la o alimentatie in care sa predomine cruditatile.

2. Pulberea de busuioc
Are capacitatea de a imbunatati starea de psihic, fiind din acest motiv cat se poate de binevenita in tratamentul asteniilor, anxietatii, depresiei.

Efectul busuiocului asupra sufletului este deocamdata destul de greu de explicat pe cale stiintifica. Se cunoaste faptul ca este un tonic si un stimulent nervos, dar aceste atribute sunt vagi, in comparatie cu complexa lui actiune invioratoare, usor euforizanta si echilibranta asupra starii psihice.

De asemenea, busuiocul mareste si capacitatea de control asupra emotiilor si reduce sensibilitatea la stres. Faceti o cura de minimum 14 zile, timp in care luati de patru ori pe zi cate o lingurita rasa de pulbere de busuioc cu apa. Pulberea trebuie sa fie cat mai fina si tinuta sub limba 10 minute, inainte de a fi inghitita. Rezultatele acestei cure simple este foarte posibil sa va uimeasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu