Piatra Craiului un mare mister din Romania

România are multe locuri misterioase, multe dintre ele cunoscute. Rămân câteva zone pline de mister, pe care oamenii le-au evitat sau le-au descoperit, mai târziu.
Una dintre aceste zone este în Piatra Craiului, în apropiere de Plaiul Foii. Se ajunge greu la această grotă, este poziționată la o distanță de 200 de metri de vârful muntelui.
Cei care cunoșteau existența grotei au declarat că au evitat să coboare în ea, pe de o parte, faptul că este foarte abruptă și adâncă, pe de altă parte sunt mai multe superstiții și legende, care i-au făcut pe localnici și turiști să o evite. Se spune că, această grotă este o peșteră. Ceea ce este neobișnuit este forma sa rotundă.
Intrarea în peșteră a fost blocată de o piatră imensă de granit. Acum câţiva ani, niște speologi care au venit de la București au mutat imensa bucată de piatră, cu ajutorul mai multor localnici. În interiorul peşterei a fost descoperită o statuie, cioplită în piatră, cu o înălțime de peste 2 metri.
Statuia reprezintă un bărbat, un războinic, care are în mană o sabie. S-ar putea să fie vorba despre statuia unui dac. Este curios faptul că, statuia a fost cioplită în interiorul grotei și este așezată cu fața la perete. Acest lucru este neobișnuit, spun cercetătorii. De regulă, statuile sunt amplasate în exterior, iar fața statuii poate fi văzută.
Ce simbol poate avea o astfel de statuie?
În ceea ce privește sunetele care se pot auzi în interiorul grotei, cercetătorii spun că ar fi vorba despre un ecou produs de vânt. Localnicii, care cunosc de mult timp grota, dar au evitat locul, susțin că acolo se produc fenomene supranaturale și în consecință, preferă sa evite zona.
Cei care au încercat să fotografieze zona nu au avut succes. Toate pozele sunt fie foarte șterse sau pur si simplu sunt albe. Ciudat este si forma rotundă a grotei. Interiorul grotei este şlefuită cu multă măiestrie.
În apropierea grotei, la 1600 de metri altitudine, există un alt loc plin de mister. În stancă, au fost cioplite niște ferestre, către cer. Nu se știe vechimea acestora și nici autorii lor. Poate că ele au fost cioplite de daci, în zonă existând un altar, în care dacii își desfășurau ritualurile.

Sunt supoziții, rămâne ca istoricii să dea o explicație veridică acestor descoperiri. Aceste două zone din Piatra Craiului completează celelalte locuri pline de mister din Bucegi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu