Lucruri misterioase care adancesc misterul piramidelor

Cercetătorii egipteni, împreună cu cei francezi vor derula unul dintre cele mai ambițioase proiecte, referitor la studierea piramidelor.
Este vorba despre scanarea acestor piramide cu aparatură de ultimă generație. Se încearcă să se dea răspuns la mai multe întrebări, care au rămas un mister de-a lungul sutelor de ani.
În primul rând, este vorba despre modul cum au fost construite piramidele. Perfecta suprapunere a bucăților de piatră, tăierea lor, modul în care a fost transportată piatra, înălțimea piramidelor, peste 140 de metri.
Un alt mister se referă la structura internă a piramidelor. Nu s-a putut explica de ce camera mortuară este orientată spre vest.
Marea Piramidă are trei camere mortuare.Una este abandonată, cea de a doua, care era a reginei este goală, iar cea de a treia, cea a regelui are sarcofagul gol. Specialiștii încearcă să descopere modul de aerisire din interiorul piramidei, raționamentul care a stat la baza construcției acestuia.
Cercetătorii vor utiliza metoda de termografie infraroșu, tehnică utilizată în construcţia aerospațială.
Misiunea începe luna aceasta și va dura un an.
Numai la construcția unei piramide au fost necesare peste 2,5 milioane de pietre. O muncă titanică. Cercetătorii încearcă prin această scanare să afle modul în care a fost construită spirala interioară.
Toate aceste piramide au fost construite respectând proporția cu axa de înclinare a Pământului. Este vorba despre un calcul matematic elaborat, pe care faraonii îl cunoșteau. Totodată, piramidele sunt într-o armonie totală cu cei doi poli, unghiul de înclinare a acestora, viteza luminii, gravitația Pământului.
Misterele rămân și când vorbim despre lumea subterană, care se întinde pe o suprafață de câteva hectare, formată din tuneluri și camere secrete.
Unele tuneluri sunt inundate și nu au putut fi cercetate. Se spune că, prin noua tehnică, toate aceste întrebări își vor găsi răspunsuri. Tunelurile au fost construite în profunzime, la peste 10 metri. O încrengătură de tuneluri, unele dintre acestea ducând la camere secrete, care n-au fost niciodată cercetate.
O lume misterioasă, subterană, ale cărei mistere rămân nedescifrate.  În cât timp se putea realiza construcția subterană?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu