Desert delicios, painea cu banane

Banana, ingredientul de baza al acestei retete, este plina de vitamine si minerale, iar virtutile sale terapeutice sunt bine cunoscute. Un alt ingredient important din compozitia painii cu banane il reprezinta semintele de floarea-soarelui. O jumatate de ceasca de seminte asigura 100% din nevoile zilnice de vitamina E, un antioxidant care protejeaza pielea si celulele. De asemenea, semintele de floarea-soarelui sunt bogate in vitamine si minerale, in proteine si acid linoleic, substanta care favorizeaza sanatatea cardiaca.

Pentru painea cu banane vei avea nevoie de:

- Jumatate de pachet de unt

- 3 cesti de faina

- 6 oua

- 2 cesti de piure de banane

- Jumatate de ceasca de lapte degresat

- ¾ de ceasca seminte de floarea-soarelui

- O ceasca de zahar

- Jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa

- O lingurita si jumatate de praf de copt

- Jumatate de lingurita de sare

- 5 picaturi de esenta de vanilie

Inainte de a incepe prepararea painii cu banane, aprinde cuptorul. Apoi unge forma in care vei coace painea cu unt si tapeteaz-o cu faina. Mixeaza zaharul cu untul si esenta de vanilie pana obtii o spuma. Adauga, apoi, albusurile si continua sa mixezi.

Intr-un vas separat, amesteca praful de copt cu faina si cu sarea. Adauga apoi acest amestec peste spuma de albusuri. Incorporeaza usor, dupa care adauga laptele si amesteca pana obtii o pasta. Amesteca piureul de banane, semintele de floarea-soarelui si coaja de lamaie, apoi adauga aceasta pasta peste spuma de albusuri. Toarna compozitia in forma de copt si introdu-o la cuptor, la foc mediu, pentru 50-60 de minute.

La finalul procesului de coacere, painea cu banane va trebui sa aiba o culoare aurie. De asemenea, pentru a verifica daca este gata, apeleaza la trucul cu scobitoarea: introdu o scobitoare in painea de banane. Daca este perfect curata dupa ce o scoti inseamna ca painea este gata. Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o consuma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu