Cum se prepara vinul de macese

Spre desebire de ceaiuri, vinurile medicinale pot fi mai eficiente terapeutic pentru ca alcoolul are putere mai mare de dizolvare prin­cipiilor active din plante. Unul dintre vinurile care nu ar trebui sa va lipseasca din casa este vinul de macese.


Cum se prepara vinul de macese

Peste 50 grame (4 linguri) macese uscate, fara seminte si maruntite groscior, se toarna 1 litru de vin rosu, adus la punctul de fierbere. Se lasa in contact timp de 10 zile, agitandu-se de 2-3 ori pe zi. Dupa 10 zile, vinul se filtreaza fara stoar­cerea reziduului si apoi se lasa la decantat, alte 6 zile, separandu-se partea limpede de reziduul depus la fundul vasului. Se va completa cu vin pana la 1 litru.


Se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Ter­menul de valabilitate este de 1 an, la temperatura camerei, daca vinul folosit la preparare are concen­tratia alcoolica de cel putin 11 grade. In cazul unei concen­tra­tiii alcoolice mai mica, vinul medicinal se va pastra la frigider. Rezulta un vin foarte placut la gust, care se poate folosi si ca aperitiv inainte de masa.


Tratamente cu vin de macese

1. Boli ale aparatului cardio-vascular - insuficiente cardiace, infarct miocardic, nevroza cardiaca, angina pectorala.

Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.


2. Boli ale aparatului circulator periferic - varice, flebite, hemoroizi, fragilitate capilara, capilare dilatate

Se administreaza cate 2 lin­guri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.


3. Boli ale aparatului respirator - traheite, bronsite, astm bronsic, pneumonii.

Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.


4. Boli virale din sezonul rece - raceala, gripa, guturai

Folosirea vinului terapeutic din macese, in mod preventiv, in tratarea bolilor virale poate avea efectul unui vaccin, avand in vedere ca vitamina C naturala din macese si resveratrolul din vin cresc imunitatea organismului. De aceea, se recomanda ca in perioa­da sezonului rece, cel putin de trei ori pe saptamana, sa se bea cate un paharel de vin de macese.

In fazele de inceput ale acestor boli virale, sa se bea vin de macese fiert, cate 200 ml, de 2 ori pe zi.


5. Boli anemice

Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.


6. Boli ale aparatului digestiv - balonari si stari spastice ale aparatului digestiv, diaree

Se administreaza cate 3 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.


7. Boli ale bilei: colici biliare

Celor predispusi a face frecvent colici biliare li se recomanda vinul de macese, cate 50 ml, inainte de mesele principale bogate in grasimi.


8. Boli ale aparatului uro-genital - cistite, pielite

Vitamina C din preparatele obtinute din macese au pH acid, neprielnic inmultirii bacteriilor patogene ce se dezvolta la nivelul aparatului uro-genital.

Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.


9. Boli metabolice si endocrine - diabet zaharat, afectiunile tiroidei

Alaturi de medicatia alopata spe­cifica acestor boli se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.


10. Bolile pielii (dermatologice) - provocate de insuficienta secretiei de hormoni glucocorticoizi.

Se recomanda vinul de macese, 50 ml, de 2 ori pe zi, alaturi de tratamentele clasice prescrise de medicii curanti.


11. Boli neurologice - cefalee, migrene, accidentele vasculare, distonii neurovegetative

Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.


12. Boli ORL - amigdalite, rinite, sinuzite, epistaxis, faringite, laringite, traheite

Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.


13. Cancer

Vinul obtinut din macese poate fi un remediu benefic pentru prevenirea diferitelor forme de cancer.

Se administreaza cate 50 ml de vin, dupa masa de seara.


14. Bolile varstnicului - ateroscleroza, dementa senila

Fenomenul de imbatranire poate fi amanat prin folo­sirea antioxidantilor. Printre cei mai importanti anti­oxidanti gasiti in plante se numara: vitaminele C si E si res­veratrolul. Vinul terapeutic obtinut din macese este o combinatie optima intre vitamina C din macese si res­veratrolul din vinul rosu.

Se recomanda cate un paharel de 50 ml, zilnic.


15. Afectiuni ale aparatului osteo-articular - artroze, spondiloze, coxartroze

Vinul din macese, prin continutul sau ridicat in vitamina C, intareste aparatul osteo-articular. Se recomanda a se bea 50 ml, de 2 ori pe zi.


16. Afectiuni oftalmologice - manifestate prin tulburari circulatorii la nivelul ochiului

Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.


17. Lipsa poftei de mancare

50 ml vin din macese, baut inainte de mesele principale, pot fi o solutie optima in declansarea ape­titului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu