Spre desebire de ceaiuri, vinurile medicinale pot fi mai eficiente terapeutic pentru ca alcoolul are putere mai mare de dizolvare principiilor active din plante. Unul dintre vinurile care nu ar trebui sa va lipseasca din casa este vinul de macese.
Cum se prepara vinul de macese
Peste 50 grame (4 linguri) macese uscate, fara seminte si maruntite groscior, se toarna 1 litru de vin rosu, adus la punctul de fierbere. Se lasa in contact timp de 10 zile, agitandu-se de 2-3 ori pe zi. Dupa 10 zile, vinul se filtreaza fara stoarcerea reziduului si apoi se lasa la decantat, alte 6 zile, separandu-se partea limpede de reziduul depus la fundul vasului. Se va completa cu vin pana la 1 litru.
Se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Termenul de valabilitate este de 1 an, la temperatura camerei, daca vinul folosit la preparare are concentratia alcoolica de cel putin 11 grade. In cazul unei concentratiii alcoolice mai mica, vinul medicinal se va pastra la frigider. Rezulta un vin foarte placut la gust, care se poate folosi si ca aperitiv inainte de masa.
Tratamente cu vin de macese
1. Boli ale aparatului cardio-vascular - insuficiente cardiace, infarct miocardic, nevroza cardiaca, angina pectorala.
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
2. Boli ale aparatului circulator periferic - varice, flebite, hemoroizi, fragilitate capilara, capilare dilatate
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
3. Boli ale aparatului respirator - traheite, bronsite, astm bronsic, pneumonii.
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
4. Boli virale din sezonul rece - raceala, gripa, guturai
Folosirea vinului terapeutic din macese, in mod preventiv, in tratarea bolilor virale poate avea efectul unui vaccin, avand in vedere ca vitamina C naturala din macese si resveratrolul din vin cresc imunitatea organismului. De aceea, se recomanda ca in perioada sezonului rece, cel putin de trei ori pe saptamana, sa se bea cate un paharel de vin de macese.
In fazele de inceput ale acestor boli virale, sa se bea vin de macese fiert, cate 200 ml, de 2 ori pe zi.
5. Boli anemice
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
6. Boli ale aparatului digestiv - balonari si stari spastice ale aparatului digestiv, diaree
Se administreaza cate 3 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
7. Boli ale bilei: colici biliare
Celor predispusi a face frecvent colici biliare li se recomanda vinul de macese, cate 50 ml, inainte de mesele principale bogate in grasimi.
8. Boli ale aparatului uro-genital - cistite, pielite
Vitamina C din preparatele obtinute din macese au pH acid, neprielnic inmultirii bacteriilor patogene ce se dezvolta la nivelul aparatului uro-genital.
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
9. Boli metabolice si endocrine - diabet zaharat, afectiunile tiroidei
Alaturi de medicatia alopata specifica acestor boli se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
10. Bolile pielii (dermatologice) - provocate de insuficienta secretiei de hormoni glucocorticoizi.
Se recomanda vinul de macese, 50 ml, de 2 ori pe zi, alaturi de tratamentele clasice prescrise de medicii curanti.
11. Boli neurologice - cefalee, migrene, accidentele vasculare, distonii neurovegetative
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
12. Boli ORL - amigdalite, rinite, sinuzite, epistaxis, faringite, laringite, traheite
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
13. Cancer
Vinul obtinut din macese poate fi un remediu benefic pentru prevenirea diferitelor forme de cancer.
Se administreaza cate 50 ml de vin, dupa masa de seara.
14. Bolile varstnicului - ateroscleroza, dementa senila
Fenomenul de imbatranire poate fi amanat prin folosirea antioxidantilor. Printre cei mai importanti antioxidanti gasiti in plante se numara: vitaminele C si E si resveratrolul. Vinul terapeutic obtinut din macese este o combinatie optima intre vitamina C din macese si resveratrolul din vinul rosu.
Se recomanda cate un paharel de 50 ml, zilnic.
15. Afectiuni ale aparatului osteo-articular - artroze, spondiloze, coxartroze
Vinul din macese, prin continutul sau ridicat in vitamina C, intareste aparatul osteo-articular. Se recomanda a se bea 50 ml, de 2 ori pe zi.
16. Afectiuni oftalmologice - manifestate prin tulburari circulatorii la nivelul ochiului
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
17. Lipsa poftei de mancare
50 ml vin din macese, baut inainte de mesele principale, pot fi o solutie optima in declansarea apetitului.
Cum se prepara vinul de macese
Peste 50 grame (4 linguri) macese uscate, fara seminte si maruntite groscior, se toarna 1 litru de vin rosu, adus la punctul de fierbere. Se lasa in contact timp de 10 zile, agitandu-se de 2-3 ori pe zi. Dupa 10 zile, vinul se filtreaza fara stoarcerea reziduului si apoi se lasa la decantat, alte 6 zile, separandu-se partea limpede de reziduul depus la fundul vasului. Se va completa cu vin pana la 1 litru.
Se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Termenul de valabilitate este de 1 an, la temperatura camerei, daca vinul folosit la preparare are concentratia alcoolica de cel putin 11 grade. In cazul unei concentratiii alcoolice mai mica, vinul medicinal se va pastra la frigider. Rezulta un vin foarte placut la gust, care se poate folosi si ca aperitiv inainte de masa.
Tratamente cu vin de macese
1. Boli ale aparatului cardio-vascular - insuficiente cardiace, infarct miocardic, nevroza cardiaca, angina pectorala.
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
2. Boli ale aparatului circulator periferic - varice, flebite, hemoroizi, fragilitate capilara, capilare dilatate
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
3. Boli ale aparatului respirator - traheite, bronsite, astm bronsic, pneumonii.
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
4. Boli virale din sezonul rece - raceala, gripa, guturai
Folosirea vinului terapeutic din macese, in mod preventiv, in tratarea bolilor virale poate avea efectul unui vaccin, avand in vedere ca vitamina C naturala din macese si resveratrolul din vin cresc imunitatea organismului. De aceea, se recomanda ca in perioada sezonului rece, cel putin de trei ori pe saptamana, sa se bea cate un paharel de vin de macese.
In fazele de inceput ale acestor boli virale, sa se bea vin de macese fiert, cate 200 ml, de 2 ori pe zi.
5. Boli anemice
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
6. Boli ale aparatului digestiv - balonari si stari spastice ale aparatului digestiv, diaree
Se administreaza cate 3 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
7. Boli ale bilei: colici biliare
Celor predispusi a face frecvent colici biliare li se recomanda vinul de macese, cate 50 ml, inainte de mesele principale bogate in grasimi.
8. Boli ale aparatului uro-genital - cistite, pielite
Vitamina C din preparatele obtinute din macese au pH acid, neprielnic inmultirii bacteriilor patogene ce se dezvolta la nivelul aparatului uro-genital.
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
9. Boli metabolice si endocrine - diabet zaharat, afectiunile tiroidei
Alaturi de medicatia alopata specifica acestor boli se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
10. Bolile pielii (dermatologice) - provocate de insuficienta secretiei de hormoni glucocorticoizi.
Se recomanda vinul de macese, 50 ml, de 2 ori pe zi, alaturi de tratamentele clasice prescrise de medicii curanti.
11. Boli neurologice - cefalee, migrene, accidentele vasculare, distonii neurovegetative
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
12. Boli ORL - amigdalite, rinite, sinuzite, epistaxis, faringite, laringite, traheite
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
13. Cancer
Vinul obtinut din macese poate fi un remediu benefic pentru prevenirea diferitelor forme de cancer.
Se administreaza cate 50 ml de vin, dupa masa de seara.
14. Bolile varstnicului - ateroscleroza, dementa senila
Fenomenul de imbatranire poate fi amanat prin folosirea antioxidantilor. Printre cei mai importanti antioxidanti gasiti in plante se numara: vitaminele C si E si resveratrolul. Vinul terapeutic obtinut din macese este o combinatie optima intre vitamina C din macese si resveratrolul din vinul rosu.
Se recomanda cate un paharel de 50 ml, zilnic.
15. Afectiuni ale aparatului osteo-articular - artroze, spondiloze, coxartroze
Vinul din macese, prin continutul sau ridicat in vitamina C, intareste aparatul osteo-articular. Se recomanda a se bea 50 ml, de 2 ori pe zi.
16. Afectiuni oftalmologice - manifestate prin tulburari circulatorii la nivelul ochiului
Se administreaza cate 2 linguri de vin, de 2 ori pe zi, dupa masa.
17. Lipsa poftei de mancare
50 ml vin din macese, baut inainte de mesele principale, pot fi o solutie optima in declansarea apetitului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu