Cruciferele neutralizeaza celulelele maligne

Un studiu publicat in revista "Rapoarte despre farmacologia curenta" a descoperit ca legumele crucifere precum broccoli, conopida, varza de Bruxelles, varza, kale si vlastarii de broccoli au abilitatea de a regla genele care duc la multiplicarea celulelor canceroase.

Cercetatorii de la Universitatea din Alabama Birmingham declara ca:

"Lipsa reglarii si expresia exagerata a (anumitor) gene sunt responsabile de inmultirea celulara necontrolata ... a variatelor tipuri de celule canceroase. Reglarea abilitatii celulelor de a se inmulti la nivel genetic este un pas important in prevenirea bolii. Studiul observa ca "Raspunsul chimioprofilaxiei este disponibil publicului larg inca de la inceputul timpurilor. Alimentatia epigenetica este de mare interes, pentru ca studiile sugereaza ca legumele crucifere nu numai ca sunt o sursa importanta de nutrienti, dar e posibil sa detina cheia pentru eliminarea cancerului ca boala ce ameninta viata."

Compusi care combat cancerul
Legumele crucifere contin compusi vegetali medicinali denumiti indol-3-carbinol (I3C) si sulforafan, ambele asociate cu abilitatea de a combate cancerul. Vlastarii de broccoli, in special, constituie o sursa bogata a acestor compusi, precum si de glucozinolat si glucorafanina, care pot mari cantitatea de sulforafan in corp. Dupa unele estimari, vlastarii de broccoli contin de cincizeci de ori mai mult sulforafan decat un broccoli adult.

Sulforafanul este binecunoscut pentru abilitatea sa de a combate cancerul si cancerul dependent de estrogen, respectiv cancerul la san. Multiple studii au dovedit proprietatile sale anti-cancer pentru cancerul la vezica, la prostata si leucemie.

Vlastarii de broccoli detoxifica corpul de benzen
Un alt studiu publicat in revista medicala Studii de prevenire a cancerului a explorat abilitatea unei bauturi facute cu vlastari de broccoli de a contribui la detoxifierea corpului de poluantii de aer, inclusiv substanta dovedita carcinogena, benzenul. Cercetatorii de la Scoala de Medicina Johns Hopkins, Scoala de Sanatate Publica Johns Hopkins Bloomberg, Universitatea din Pittsburgh, Universitatea din Minnesota si Institutul Qidong de Cancer la Ficat din China au evaluat abilitatea bauturii din vlastari de broccoli de a mari eliminarea poluantilor din aer. Au descoperit ca in decursul studiului de doisprezece saptamani vlastarii de broccoli au marit semnificativ eliminarea poluantilor din aer, in special a benzenului.

Benzenul este asociat cu cancerul si leucemia, precum si cu anemia. Benzenul are multe surse, printre care combustibilul de la masini, solventii si fumul de tigara. Organizatie Mondiala de Sanatate (OMS) declara benzenul o ingrijorare majora pentru sanatatea publica. OMS este de parere ca emisiile masinilor reprezinta sursa principala de benzen in mediul inconjurator. Uleiul, caldura si anumite produse de consum sunt principala sursa de benzen in interior.

Dozele de vlastari de broccoli studiate variaza; cu toate acestea o cantitate de 100 grame sau mai mult este recomandata zilnic in scopuri terapeutice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu