Beneficii ale uleiului de tamaie, previne insomnia

In medicina traditionala, plantele considerate sfinte au fost dintotdeauna folosite si in tratarea unor afectiuni. Putini stiu ca Biblia face referire la multe remedii naturale. Dintre ele, tamaia e considerata un dar regesc, are o mare putere de vindecare si impiedica raspandirea molimelor.

O modalitate de a beneficia de puterea vindecatoare a tamaii este folosirea uleiului de tamaie. El se poate cumpara de la magazinele naturiste avand proprietati antibacteriene, antidepresive, antiseptice si sedative. Uleiul de tamaie contine antioxidanti care reduc riscul de boli fiind o arma puternica impotriva cancerului. Acesta ajuta la distrugerea celulelor canceroase asociate cu cancerul ovarian, cerebral, mamar, colon, gastric, pancreatic si de prostata.

Un studiu realizat de Universitatea din Leicester din Marea Britanie a constatat ca Akba (acid acetil-11-ceto-beta-boswellic), un compus chimic din rasina, distruge celulele canceroase, fara a afecta celulele sanatoase.

Alte beneficii ale uleiului de tamaie

Leac pentru anxietate
Uleiul de tamaie este sedativ, induce un sentiment de pace, relaxare mentala. Acesta va calmeaza in mod natural si poate reduce anxietatea, furia si stresul.

Antiinflamator
Rasina din trunchiul arborilor Boswellia contine substante antiinflamatoare, reduce durerile articulare sau musculare legate de boli cum ar fi artrita, osteoartrita, ajuta in tulburari digestive - boala Crohn, colita ulcerativa si astm.
Pentru a calma durerea in artrita, amestecati uleiul de tamaie cu un ulei purtator si masati zonele cu probleme atat pe parcursul zilei, cat si inainte de culcare.

Previne insomnia
Uleiul de tamaie pus in difuzor, la culcare, va ajuta sa dormiti ca un prunc. Tamaia incetineste respiratia, scade tensiunea nervoasa si anxietatea.

Fortifica imunitatea
Proprietatile antiseptice ale tamaii il fac ideal pentru sustinerea unui sistem imunitar puternic. Difuzati-l in locuinta, dar mai ales in dormitor pe timp de noapte. Este extrem de benefic in timpul sezonului rece si de gripa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu