Sfinx de la Giza construit de o civilizatie avansata

Unul dintre cele mai controversate monument de pe Terra este marele Sfinx de la Giza. De-a lungul timpului s-au născut numeroase speculații cu privire la vechimea sa sau la rolul pe care l-a jucat.
Pe Sfinx nu există nicio inscripție care să reprezinte anul construirii. Unii egiptologi cred că a fost construit de către faraonul Khafra, având înfățișarea acestuia, dar unii egiptologi consideră că probabil a fost construit inca din era glaciară, probabil de către o altă civilizație mai veche și mai evoluată decât cea din urmă. Multe inscripții arată imagini cu niște mașinării zburătoare, care construiau piramidele și Sfinxul.
Pornind de la acest mister, egiptologii au încercat să stabilească vârsta aproximativă a Sfinxului. Dacă unii, mai conservatori, sunt de părere că a fost ridicat în perioada  celei de a IV-a Dinastii de către Khaf-Ra, cei mai îndrăzneți sunt de părere că este mult mai vechi de atât.
O teorie revoluționară, susținută cu anumite argumente, a fost lansată acum 2 ani. Descoperirea a fost prezentată în cadrul unei conferințe de specialitate, care s-a ținut la Sofia, Bulgaria și a fost realizată de 2 egiptologi ucraineni. Ei sunt de părere că Sfinxul a fost construit în urmă cu 800.000 de ani de către o civilizație extrem de avansată din punct de vedere tehnologic.
 Această teorie se bazează pe ondulațiile descoperite pe misterioasa construcție. Acestea au fost provocate în mare măsură de valurile mării sau oceanului. Acest efect s-a produs orizontal și a dus la dizolvarea rocii.
Descoperirea a fost realizată cu ajutorul aparaturii de ultimă generație și astfel devine certă ideea că Sfinxul a fost construit în perioada în care în Egipt exista o mare. Conform calculelor, acea perioadă se afla la peste 800.000 de ani de zilele noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu