Remedii naturiste pentru sanatatea orala

Sanatatea orala este adesea neglijata, ceea ce este regretabil pentru ca problemele aparute in aceasta zona - carii, gingivite, paradontoza, etc., pot afecta functionarea celorlalte organe si pot cauza infectii sistemice.

Vizitele regulate la dentist sunt o modalitate sigura de a pastra dintii si gingiile sanatoase, iar intre aceste vizite poti apela la o serie de terapii naturale. Descopera mai jos cateva remedii naturiste pentru sanatatea orala.
Remedii pentru dureri de dinti
Daca simti ca un dinte isi pulseaza este cazul sa iti faci o programare la dentist, dar pana ajungi la cabinet poti incerca sa iti usurezi durerea si disconfortul cu urmatoarele:

1. Ulei esential de cuisoare
Este un remediu pe termen lung pentru durerea de dinti. Are efect calmant, amorteste gingia. Pur si simplu aplicati 1-2 picaturi de ulei pe deget si masati usor zona afectata.

2. Ulei esential de menta
De asemenea, este un analgezic natural si poate usura rapid durerea atunci cand este aplicat pe gingii. Tot in scopul alinarii durerii, poate fi diluat in apa si utilizat ca apa de gura.

3. Pudra de turmeric
Aplicata pe gingie nu numai ca ajuta la calmarea durerii, dar gratie proprietatilor antiinflamatorii reduce umflaturile.
Remedii pentru gingivita

Gingivita este o boala frecventa a gingiilor care se manifesta prin disconfort, iritare si inflamare. Pentru a ameliora simptomele poti apela la:
1. Salvie
Utilizata sub forma de gargara, aceasta planta este eficienta in tratarea gingivitei. Pentru a prepara ceaiul de salvie adaugati 2 linguri de frunze in 250 ml apa clocotita, lasati la infuzat 15-20 de minute, apoi strecurati si faceti gargara dupa ce s-a racit.

2. Smirna
Prepara o apa de gura prin adaugarea a 30-60 picaturi de tinctura smirna la o cana de apa, apoi clateste gura cu aceasta solutie, cel putin o data pe zi.

3. Ulei de lamaie
Se maseaza usor gingiile cu ulei de lamaie si se clateste gura cu o solutie preparata din parti egale de apa si suc lamaie.

4. Ulei de arbore de ceai
Dupa periaj, maseaza gingiile cu putin ulei de arbore de ceai.

Remedii pentru respiratie urat mirositoare
In loc sa apelezi la gume sau bomboane mentolate, scapa de respiratia urat mirositoare cu aceste remedii care vizeaza combaterea bacteriilor din gura care cauzeaza aceasta problema:
1. Crizanteme
Nu sunt doar flori frumoase de toamna! Ele pot fi folosite pentru prepararea unei ape de gura pe care sa o folosesti zilnic. Tot ce trebuie sa faceti este sa infuzati o lingura cu frunze si petale in 200 ml de apa clocotita, timp de 30 de minute.

2. Ulei tea tree
Uleiul de arbore de ceai iti vine in ajutor si de aceasta data. Proprietatile anti-microbiene combat respiratia urat mirositoare; dilueaza cateva picaturi intr-un pahar cu apa si fa gargara cu aceasta solutie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu