Legumele care te ajuta sa scapi de tuse

Tusea este unul dintre cele mai neplăcute simptome cauzate de răceli, gripă şi viroze. Ca să grăbeşti vindecarea tusei, poţi apela la leacurile pe bază de legume. Iată despre ce este vorba!
Hreanul

Datorită conţinutului bogat de săruri minerale, magneziu, uleuri volatile, hreanul este foarte eficient împotriva tusei. De asemenea, este un bun expectorant. Obţii un leac dintr-o ceapă, hrean şi miere.

Amesteci o lingură de hrean ras, cinci linguriţe de miere şi două linguri de ceapă rasă. Apoi torni 500 de ml de apă fierbinte şi laşi să dea în clocot de câteva ori. Vei obţine un sirop pe care trebuie să-l bei de patru ori pe zi, câte două linguriţe de fiecare dată.

Ridichea neagră

O altă legumă eficientă, în combinaţie cu mierea, este ridichea atunci când vine vorba de neplăcuta tuse. Acest remediu are proprietăţi antitusive, desfundă căile respiratorii şi este un bun imunostimulator.
Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi pui în locul respectiv câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi, până la dispariția simptomelor.
Ceapa
Eficientă contra tusei este şi ceapa. Cel mai bine este să o prepari sub formă de ceai. Pui o ceapă medie la fiert, timp de zece minute, iar după primul clocot o iei de pe foc. Laşi să ajungă ceaiul la temepratura camerei şi îndulceşti cu o lingură de miere. Bei câte două căni pe zi, îndulcite cu puțină miere, după mesele principale.
Stoarceți într-o cană cu apă fierbinte sucul de la o lămâie și de la o ceapă. Adăugați miere și lăsați băutura să se răcească la temperatura camerei. Beți conținutul într-o singură repriză. Preparați-vă această băutură de 3 ori pe zi timp de 2-3 zile, până când eliminați flegma.
Morcovul
Tusea uscată poate fi vindecată și cu ajutorul morcovilor. Aceștia au un conținut bogat de vitamine și minerale, grăbind vindecarea infecțiilor ORL, care sunt răspunzătoare pentru apariția tusei. Bea zilnic câte două pahare de suc de mocov proaspăt, la temperature camerei.
Usturoiul
Pentru durerile de gât se face o infuzie de usturoi cu ajutorul căreia faceţi gargară câteva zile la rând. Nu vă faceţi probleme dacă înghiţiţi ceaiul de usturoi pentru că nu aduce efecte negative. Pentru ameliorarea tusei, faceţi un sirop de usturoi. Luaţi zilnic câte o linguriţă. Acesta e adjuvant şi în tusea provocată de astm sau în tusea alergică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu