Delicioase şi hrănitoare,
migdalele reprezintă
gustarea perfectă mai ales atunci când eşti stresat şi obosit. Iar
beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: ele protejează
inima, creierul şi stimulează imunitatea.
Studiile arată că 20-25 de migdale (circa 40 de grame) consumate
zilnic acoperă 12 la sută din cerinţele nutriţionale de proteine ale
organismului şi 35 la sută din necesarul de vitamina E, un antioxidant
care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului.
În plus, aceeaşi cantitate de migdale conţine echivalentul de calciu
al unui sfert de ceaşcă de lapte. Numeroase studii realizate de-a lungul
timpului au demonstrat că un consum zilnic de migdale contribuie atât
la atenuarea unor probleme minore, cum ar fi pielea uscată, cât şi la
prevenirea unora mai grave, de tipul cancerului.
Reduc riscul de infarct
Un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda" din California, SUA,
arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână
prezintă un risc cu 50 la sută mai mic de a face infarct decât cele care
nu includ aceste fructe în alimentaţia lor. Iar acest efect este pus pe
seama conţinutului ridicat de potasiu, de magneziu, de grăsimi
mononesaturate şi de vitamina E al migdalelor. În plus, migdalele
contribuie la reducerea nivelului colesterolului „rău" din sânge, dar şi
la prevenirea diabetului zaharat, un factor major de risc în apariţia
bolilor de inimă. Astfel, cele mai noi studii arată că migdalele
contribuie la combaterea obezităţii şi îmbunătăţesc răspunsul
organismului la insulină, normalizând nivelul glicemiei.
Previn infecţiile
Specialiştii de la Institutul de Cercetare a Alimentelor „Norwich",
din Marea Britanie, au demonstrat că putem să ne ferim de infecţiile
virale, inclusiv de răceală şi de gripă, consumând zilnic migdale.
Aceştia au constatat că substanţele conţinute de pieliţa migdalelor
stimulează sistemul imunitar. Mai exact, acestea îmbunătăţesc
capacitatea celulelor albe de a detecta virusurile şi cresc capacitatea
mecanismelor de apărare de a împiedica virusurile să se multiplice.
Favorizează digestia
Datorită concentraţiei ridicate de proteine, de fibre şi de grăsimi
mononesaturate, migdalele stimulează digestia şi ajută la combaterea
constipaţiei. În plus, acestea accelerează metabolismul şi induc rapid
senzaţia de saţietate, putând fi incluse cu succes în dieta persoanelor
care doresc să slăbească. Totuşi, acestea nu trebuie să consume mai mult
de 40 de grame de migdale pe zi, deoarece au un indice caloric crescut.
Înfrumuseţează pielea şi părul
Consumul moderat de migdale înfrumuseţează pielea şi părul, dar în
acelaşi timp ne ajută să avem dinţi frumoşi şi sănătoşi. Toate aceste
beneficii se datorează conţinutului ridicat de vitamina E, de acizi
graşi Omega 6 şi de calciu. Pentru hidratarea şi tonifierea pielii se
recomandă şi masajul cu ulei de migdale.
Tonice pentru creier
Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi
de fosfor, aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi pentru
funcţionarea creierului. Astfel, ele stimulează celulele cerebrale,
fiind recomandat să fie incluse în alimentaţia copiilor. De altfel, este
bine ca şi femeile însărcinate să consume zilnic migdale, datorită
conţinutului de acid folic, ce s-a dovedit a fi un nutrient important
pentru a preveni naşterea prematură sau afecţiunile congenitale la făt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu