De ce ar trebui sa mananci chili cu fasole neagra

Dintre toate boabele din alimentatia omului, fasolea neagra este cea mai bogata in antioxidanti, dupa cum arata testele efectuate de specialisti. Se stie ca antioxidantii intarzie procesul de imbatranire a organismului, accelereaza refacerea celulelor, intaresc sistemul imunitar si il sustin in lupta cu bolile.

Culoarea inchisa a acestui soi de fasole este data de antocianine, antioxidanti naturali foarte puternici si foarte eficienti in special in lupta impotriva cancerului si a bolilor de inima. Puterea acestei leguminoase sporeste si mai mult atunci cand o consumati preparata sub forma de chili.

Gratie bogatiei de ingrediente recunoscute ca avand proprietati terapeutice - rosii, ceapa, usturoi, ardei gras si iute, chili cu fasole neagra este o manacare sanatoasa plina de nutrienti si antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului.

De ce ar trebui sa mananci chili cu fasole neagra

Consumand acest preparat o data pe saptamana hranesti si pastrezi sanatoase toate organele. Asta nu doar datorita faptului ca este o mancare bogata in antioxidanti, ci si pentru ca este un preparat care contine cantitati mari de fibre. Acestea sunt esentiale pentru eliminarea toxinelor si a deseurilor care afecteaza organismul.

Pentru ca antioxidantii din chili cu fasole neagra sa hraneasca organismul trebuie ca intestinele sa poata absorbi aceste substante in mod corespunzator. In cazul in care colonul si intestinele sunt incarcate de toxine, substantele nutritive trec doar prin corp, fara sa fie retinute pentru a hrani, vindeca si proteja organismul de boli.

Chili cu fasole neagra se prepara in diverse modalitati, mai jos gasiti o reteta rapida.

Chilli picant cu fasole neagra

Ingrediente
400 g fasole neagra fiarta
3 linguri de ulei de masline
1 ceapa tocata marunt
5 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita amestec kammounieh (daca nu aveti folositi chimion macinat)
1 lingurita praf de chilli
1 morcov taiat cubulete
1 ardei iute verde taiat felii
1 conserva de rosii in suc
1 legatura de patrunjel
sare si piper dupa gust

Mod de preparare
Fasolea se pune la inmuiat peste noapte si se fierbe. O scurgeti si pastrati o cana din apa in care a fiert.
Intr-o cratita cu fund gros incingeti uleiul si caliti usor ceapa si usturoiul. Cand au devenit usor aurii, adaugati kammounieh-ul (sau chimionul) si chilli, amestecati de 2-3 ori si adaugati morcovul, ardeiul si rosiile. Mai lasati 5 minute, amestecand din cand in cand.

Adaugati o mana de patrunjel, fasolea si cana de apa in care a fiert, un strop de sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, vreo jumatate de ora, pana mai scade zeama si s-a ingrosat putin.
Stingeti focul, adaugati restul de patrunjel si pregatiti-va sa o savurati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu