Cafeaua, o băutură bogată în antioxidanţi şi
cafeină, substanţă cunoscută pentru proprietăţile sale stimulante, este
consumată pe scară largă încă din timpuri străvechi. Potrivit
legendelor, proprietăţile energizante ale acestei băuturi au fost
descoperite de populaţia Oromo, un grup etnic care ocupă părţi din
Etiopia, Somalia şi Kenia.
Cu toate acestea, primele dovezi credibile legate de consumul cafelei au apărut abia în secolul al XV-lea, în Yemes. De-a lungul istoriei, cafeaua a câştigat o popularitate din ce în ce mai mare, astfel încât în prezent este apreciată la nivel mondial.
Printre beneficiile aduse sănătăţii de consumul acestei licori de numără prevenirea diabetului de tip II, a apariţiei bolii Parkinson, dar şi reducerea riscului de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.
Cu toate acestea, primele dovezi credibile legate de consumul cafelei au apărut abia în secolul al XV-lea, în Yemes. De-a lungul istoriei, cafeaua a câştigat o popularitate din ce în ce mai mare, astfel încât în prezent este apreciată la nivel mondial.
Printre beneficiile aduse sănătăţii de consumul acestei licori de numără prevenirea diabetului de tip II, a apariţiei bolii Parkinson, dar şi reducerea riscului de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu