Alimente care afecteaza sanatatea cerebrala

Multe dintre alimentele pe care le includem în dietă pot afecta sănătatea cerebrală. Află în rândurile de mai jos care sunt produsele care au efecte nocive asupra creierului!
Zahărul
Deși atunci când consumăm zahăr avem impresia că ne putem concentra mai ușor, specialiștii atrag atenția că efectul nu este de durată. Din contră, o dietă bogată în zaharuri scade activitatea creierului, întrucât reduce capacitatea insulinei de a ajuta celule creierului să folosească zahărul pentru procesarea gândurilor și a emoțiilor.
Carnea roșie și untul
Și dieta bogată în grăsimi ”rele” are un impact negativ asupra creierului, afectând funcțiile cognitive. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Harvard pe un eșantion de peste șase mii de persoane arată că femeile care au mâncat în mod constant alimente bogate în grăsimi saturate au avut rezultate mai slabe la testele de memorie, spre deosebire de cele care nu au consumat grăsimi.
În plus, persoanele care au optat pentru dietele bogate în grăsimi mononesaturate au obținut rezultate mult mai bune. Cercetătorii susțin că aceste grăsimi au rolul de a menține sănătatea organismului, inclusiv a creierului.
Alimentele de tip fast-food
Alte studii arată că persoanele care consumă alimente de tip fast-food, își reduc coeficientul de inteligență în timp, spre deosebire de cei care au o alimentație sănătoasă, bogată în substanțe nutritive necesare creierului.
Alimentele bogate în grăsimi, un pericol
Toate alimentele semipreparate sunt o sursă de grăsimi saturate, nocive pentru creier. Acestea, împreună cu prăjelile, favorizează creșterea grăsimii din sânge, adică a colesterolului „rău“. În timp, acesta se depune pe vasele de sânge, îngreunând circulația sangvină. Sângele transportă oxigen către creier, iar când circulația lui e perturbată, activitatea neurală se deteriorează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu