Preparatele din coajă de stejar au proprietăţi astringente,
antiinflamatorii şi antiseptice datorită conţinutului bogat de acizi,
răşini şi pectină.
Scoarţa de stejar se recoltează primăvara sau toamna, de pe ramuri
tinere de 2-3 ani. Se fac tăieturi circulare, la distanţe de 30 de
centimetri şi fâşiile scoase se usucă la soare sau într-un loc uscat,
dar bine aerisit. Durata lor de conservare este de maximum 5 ani.
Totuși, pentru a nu afecta copacul, este indicat să cumperi coajă de
stejar din magazinele naturiste.
Iată ce afecțiuni poți trata cu ceaiul din scoarță de stejar!
Iată ce afecțiuni poți trata cu ceaiul din scoarță de stejar!
Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar: vindecă inflamații și infecții
Pentru vindecarea mai rapidă a infecțiilor și inflamațiilor, se
recomandă băi, spălături și comprese cu un decoct din scoarță de stejar.
Se ia un pumn de scoarță de stejar și se lasă la infuzat 10 minute, se lasă să se pătrundă câteva ore, apoi se strecoară.
Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar: hemoroizi
Dacă suferi din pricina hemoroizilor, fă un decoct din frunze şi
scoarţă de stejar. Ai nevoie de 50 g plantă la 1 litru de apă, pe care
le fierbi timp de aproximativ 5 minute. Cu acest decoct se fac băi
locale şi spălături anale folosind irigatorul.
Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar: colici abdominale și pelviene
Scoarţa de stejar calmează şi colicile abdominale şi pelviene. Pentru a clama durerea, se pot face băi de şezut.
Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar: transpirația excesivă a picioarelor
Se fac spălături locale cu un decoct preparat din 20-30 g de scoarţă de stejar la 1 litru de apă.
Beneficiile ceaiului din scoarță de stejar: gastrită hiperacidă, ulcer, diaree, enterite
Se face un decoct din 2 linguriţe de scoarţă mărunţită la o cană (200
ml) cu apă rece. Se fierbe 20-30 minute. Se bea conţinutul a 2 căni pe
zi, între mese, neîndulcit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu