De ce nu este bine sa ne trosnim gatul?

De ce nu este bine sa ne trosnim gatul?

Foarte multi oameni au obiceiul sa-si trosneasca gatul dupa o perioada mai lunga in care nu s-au miscat, insa, trebuie sa stiti ca nu este deloc o idee tocmai buna. Obiceiul de a va trosni constant gatul nu va duce decat la construirea ne-necesara de cartilaje si la producerea unor cheaguri de sange.
Ligamentele voastre se vor intinde apoi prea mult si nu vor mai fi un bun sprijin si suport pentru articulatii.
De ce nu este bine sa ne trosnim gatul?
Trosnirea constanta a gatului cauzeza si mai multa durere si face muschii si articulatiile si mai rigide. In plus, daca aveti o varsta mai inaintata, riscul de a suferi un infarct va fi mai mare caci pot aparea cheaguri de sange ce vor impiedica sangele sa circule catre creier.
Daca nu este bine sa ne trosnim gatul, ce putem face pentru a calma durerea de gat?
1. Gheata si comprese calde. Daca preferati compresele calde, incercati sa le mentineti 15-20 de minute pe zona afectata si repetati la fiecare 2-3 ore pana ce durerea dispare definitiv. Daca veti opta pentru gheata, puneti gheata intr-un prosop si urmati aceleasi sfaturi ca si in cazul compreselor calde.
2. Continuati sa va miscati. Fara sa faceti vreo miscare brusca, daca v-ati trezit cu o durere de gat sau va
ridicati de la birou dupa foarte multe ore cu o durere enervanta, incercati sa faceti cateva miscari usoare cu gatul pentru a va relaxa articulatiile si a va pune muschii in miscare.
3. Medicamente de substitutie. Acetaminofenul este destul de bun pentru durerile de gat cauzate de inactivitate sau o pozitie nepotrivita in care v-ati tinut gatul, insa, daca exista si o inflamatie, este recomandat un antiinflamator.
4. Deprinderea unor obiceiuri sanatoase. Cel mai bine este sa preveniti durerile de gat si rigiditatea muschilor prin deprinderea unor obiceriuri sanatoase. Incercati yoga, este un sport nemaipomenit pentru corp sau orice alt fel de miscare care sa va permita intinderea muschilor. Renuntati la fumat.
Cand este cazul sa cereti sfatul unui medic specialist?
Daca durerea este prea mare sau daca niciuna dintre recomandarile de mai sus nu functioneaza, este bine sa
consultati un fizioterapeut. Printre simptomele care cer imediata atentie si investigatie, se numara:
– O stare de amortire a locului respectiv
– Respirati si inghititi greu
– Nu va puteti misca bratele si mainile
– Nu va puteti apleca capul
– Durerea se continua pana la extremitati
– Durerea de gat este insotita de dureri de cap, febra si varsaturi
Cum sa preveniti durerea de gat
Durerea de gat apare, in general, din cauza inactivitatii corpului sau din cauza unei posturi proaste in care va mentineti corpul. In timp, acestea afecteaza ligamentele, muschii si articulatiile. Asa apar durerea de gat si rigiditatea muschilor.
Cel mai important lucru este sa lucrati la postura corpului. O postura corecta este cea in care coloana vertebrala si capul sunt in aceeasi linie, la fel urechile si umerii si umerii si soldurile.
 Cand sunteti la birou, monitorul trebuie sa fie exact in dreptul ochilor, iar talpile picioarelor trebuie sa fie pe podea in timp de genunchii fac un unghi de 90 de grade.
 Cand vorbiti la telefon, tineti intotdeauna capul drept. Folositi castile si nu tineti telefonul intre cap si umeri
 Nu carati bagaje prea grele
 Ca sa evitati blocajul muschilor, faceti pauze dese si ridicati-va de la birou la fiecare ora
 Renuntati la fumat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu