Cand renunti la paine vei incepe sa slabesti

Cand renunti la paine vei incepe sa slabesti

Dietele care elimina carbohidratii din alimentatie sunt pe val si cu siguranta ai incercat sau ai auzit de efectele benefice asupra siluetei ale unui astfel de regim. Iata, insa, ce se intampla, de fapt, in organismul tau cand renunti la paine, paste si alte alimente bogate in carbohidrati:

1. Pierzi kilograme... de apa

Cand reduci aportul de carbohidrati, nu poti sa nu observi cum cantarul indica tot mai putine kilograme intr-un timp relativ scurt. Insa nu te amagi, crezand ca acea cifra indica grasimile de pe abdomen care te parasesc. De fapt, pierzi apa.

"Cand carbohidratii sunt depozitati in organism sub forma de glicogen, fiecare gram de carbohidrati poarta de trei sau patru ori greutatea lui in apa", arata nutritionistul Marie Spano. Astfel, cand elimini carbohidratii din dieta si organismul incepe sa folosesca depozitele de glicogen, se elimina o cantitate semnificativa de apa.

2. Poftele se potolesc

Carbohidratii rafinati sunt recunoscuti pentru faptul ca influenteaza masiv nivelul zaharului din sange, care apoi scade drastic. Un studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition sugereaza ca aceste schimbari bruste activeaza centrul responsabil cu dependentele la nivelul creierului, ducand inevitabil la aparitia poftelor. Daca optezi, in schimb, pentru cereale integrale, bogate in fibre, nivelul zaharului din sange nu mai variaza, iar poftele sunt tinute sub control, potrivit nutritionistului Alex Caspero.

Ai grija, insa, la efectele negative ale eliminarii carbohidratilor din dieta. Vei ajunge, de cele mai multe ori, sa resimti oboseala sporita, insomnie, ameteli, schimbari de dispozitie, rezistenta scazuta la efort si, nu in ultimul rand, s-ar putea sa te confrunti cu o constipatie de toata frumusetea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu