Cand renunti la paine vei incepe sa slabesti
Dietele care elimina carbohidratii din alimentatie sunt pe val si cu siguranta ai incercat sau ai auzit de efectele benefice asupra siluetei ale unui astfel de regim. Iata, insa, ce se intampla, de fapt, in organismul tau cand renunti la paine, paste si alte alimente bogate in carbohidrati:
1. Pierzi kilograme... de apa
Cand reduci aportul de carbohidrati, nu poti sa nu observi cum
cantarul indica tot mai putine kilograme intr-un timp relativ scurt.
Insa nu te amagi, crezand ca acea cifra indica grasimile de pe abdomen
care te parasesc. De fapt, pierzi apa.
"Cand carbohidratii sunt depozitati in organism sub forma de
glicogen, fiecare gram de carbohidrati poarta de trei sau patru ori
greutatea lui in apa", arata nutritionistul Marie Spano. Astfel, cand
elimini carbohidratii din dieta si organismul incepe sa folosesca
depozitele de glicogen, se elimina o cantitate semnificativa de apa.
2. Poftele se potolesc
Carbohidratii rafinati sunt recunoscuti pentru faptul ca
influenteaza masiv nivelul zaharului din sange, care apoi scade drastic.
Un studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition
sugereaza ca aceste schimbari bruste activeaza centrul responsabil cu
dependentele la nivelul creierului, ducand inevitabil la aparitia
poftelor. Daca optezi, in schimb, pentru cereale integrale, bogate in
fibre, nivelul zaharului din sange nu mai variaza, iar poftele sunt
tinute sub control, potrivit nutritionistului Alex Caspero.
Ai grija, insa, la efectele negative ale eliminarii carbohidratilor
din dieta. Vei ajunge, de cele mai multe ori, sa resimti oboseala
sporita, insomnie, ameteli, schimbari de dispozitie, rezistenta scazuta
la efort si, nu in ultimul rand, s-ar putea sa te confrunti cu o
constipatie de toata frumusetea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu