Ai calcaiele crapate? Ce trebuie sa faci sa ai pielea fina
Foarte multe persoane se lovesc de aceasta problema a calcaielor crapate si a mancarimii pielii, in special persoanele care au pielea foarte uscata. Pielea uscata de pe talpile picioarelor apare din cazua faptului ca nu avem glande uleioase in aceasta parte a corpului, ci doar glandele sudoripare care incearca sa hidrateze pielea.Totusi, glandele sudoripare nu sunt intotdeauna suficiente pentru a ne mentine pielea suficient hidratata si din cauza altori factori externi cum ar fi vremea rece, expunerea la soare, dusurile calde si inaintarea in varsta,
pielea se usuca si incepe sa ne manance.
In acest articol va vom prezenta cateva remedii naturale care sa va scape definitiv de problema calcaielor crapate si de senzatia de mancarime.
1. Vaselina. Acest produs din jeleu de petrol este excelent pentru hidratarea picioarelor si calcaielor.
Va puteti face un masaj al picioarelor cu vaselina, avand grija sa nu ignorati varful degetelor si zona dintre degete. Masajul se face inainte de a merge la culcare. Dupa masaj, puneti-va soseste din bumbac in picioare. Bumbabucul ajuta vaselina sa patrunda si mai adanc in piele. Dimineata clatiti-va picioarele cu apa calduta.
2. Sucul de lamaie. Acidul din sucul de lamaie dizolva pielea moarta de pe picioare. Inmuiati-va picioarele in suc de lamaie pentru 10 minute, apoi frecati-le cu o perie pentru a inlatura pielea moarta.
3. Zaharul. Va puteti prepara un scrubbing din zahar, este foarte eficient. Amestecati zahar brun si ulei de masline in cantitati egale si apoi masati-va calcaiele cu acest amestec. Insistati pe partile mai afectate. Dupa 10 sau 15 minute, clatiti cu apa rece.
4. Ulei de masline. Uleiul de masline are proprietati de hidratare asa ca este excelent pentru calcaiele crapate si uscate. Puteti adauga si cateva picaturi de ulei esential de lavanda pentru a amplifica efectul de vindecare. Puneti cele doua ingrediente intr-un borcan si amestecati pana ce veti obtine o pasta groasa. Cand este gata, incepeti sa va masati picioarele si calcaiele cu aceasta crema.
5. Ulei de susan. Uleiul de susan este bogat in Vitamina E care este esentiala pentru piele si, in plus, contine trei tipuri diferite de acid. In plus, uleiul de susan are si proprietati anti-bacteriene. Trebuie sa va inmuiati picioarele in apa calduta timp de 25 de minute si apoi sa aplicati putin ulei de susan. Faceti asta inainte de a merge la culcare.
6. Turmeric. Daca aveti calcaiele uscate si, in plus, v-ati pricopsit si cu o infectie din aceasta cauza, puteti folosi cu incredere turmeric ca remediu natural de tratare. Amestecati 3 linguri de turmeric pudra cu cateva picaturi de ulei de cocos si apoi aplicati acest amestec pe pielea crapata. Lasati sa actioneze 20-30 de minute si apoi clatiti cu apa calduta si un sapun natural.
7. Laptele. Laptele este bogat in vitamina A si detine si alte proprietati care va vor face pielea stralucitoare si mai sanatoasa. Acidul lactic inlatura celulele moarte si ajuta in regenerarea celulelor noi. Va puteti prepara o solutie dintr-o cana de lapte si 5-7 de apa calduta in care sa va inmuiati picioarele.
8. Mierea. Beneficiile mierii se datoreaza mai ales enzimelor naturale din componenta acesteia. Inmuiati-va picioarele in apa calduta amestecata cu miere si veti vedea ca in numai 10-15 minute picioarele vor fi catifelate si hidratate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu