Suc de grau verde incoltit, sangele verde
Datorita celor peste 100 de compusi ortomoleculari nutritional -activi existenti în graul verde încoltit, acesta este considerat „alimentul perfect din punct de vedere micronutritional".Mai mult decat atat, cercetarile au scos la iveala faptul ca, bagajul micronutritional a 3 litri de suc de grau verde încoltit organic este echivalent cu cel a peste 70 kg de legume de gradina cultivate în conditii bio.
Compozitia micronutritionala a sucului de grau verde încoltit i-a uimit și pe cercetatori, depașind unanim așteptarile. Fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod sunt cateva dintre numeroasele minerale care contribuie la valoarea nutritionala a acestui suc-minune.
La acestea se adauga cantitati impresionante de clorofila, aminoacizi, antioxidanti, enzime, fitohormoni și o serie de vitamine dintre care, mai reprezentative cantitativ sunt: beta carotenii, vitamina A, vitaminele din grupul B, vitamina C, E, K, D si PP.
O doza de suc din iarba de grau este egala cu consumul de vegetale de 2 ½ kg, contine minerale de 92 de feluri, care sunt esentiale pentru organism. Este o proteina întreaga care contine mai mult de 20 de lipide, deci contine cele mult mai multe proteine decat orice alt aliment. În sucul din iarba de grau se gasesc mai mult de 30 de enzime si 70% clorofila, practic acesta molecula fiind egala cu hemoglobina, care transporta oxigenul.
Graul verde încoltit are proprietati terapeutice deosebite, însa numai din suc organismul poate sa profite de acestea la maxim. În forma solida, ca atare sau preparata în diverse alte moduri este practic inutila din cauza incapacitatii tubului digestiv uman de a digera celuloza.
Unul dintre cele mai importante beneficii asupra sanatatii este cel care vizeaza aportul însemnat al sucului din iarba de grau în prevenirea și în tratarea neoplaziilor.
Clorofila formeaza legaturi chimice stranse cu unii cancerigeni, reducand sau împiedicand absorbtia intestinala a acestora. În același timp, clorofila neutralizeaza multi radicali liberi protejand împotriva altor substante cancerigene, a radiatiilor si a efectelor secundare ale drogurilor chimioterapice citostatice asupra celulelor sanatoase.
Iata și alte efecte benefice ale consumului de suc din iarba de grau:
- ajuta în cadrul curelor de depurare si dezintoxicare, în demersurile anti-aging (împotriva îmbatranirii) si de reducere a greutatii corporale din supraponderalitate si obezitate
- este un stimulent hematologic (deoarece preparatul stimuleaza eritrogeneza - formarea globulelor rosii în sange)
- este de real folos în profilaxia cancerelor în general si a celui de parenchim pulmonar în special, prin diminuarea fibrozei pulmonare a fumatorilor si a celor care sufera de TBC
- intervine pozitiv în unele afectiuni de mai mica gravitate precum: acneea, eczemele, tendinta la infectii recidivante, tulburarile de oxigenare cerebrala sau a altor tesuturi, afectinile hepatice, metabolice , unde sucul de grau verde încoltit consumat regulat actioneaza impresionant
- întareste imunitatea și detoxifica la nivel celular
- are efect calmant asupra sistemului nervos
- îmbunatateste vederea
- curata organismul de metalele otravitoare care intra în organism, cum ar fi : plumb, cadmiu, mercur, aluminiu, cupru si altele
- este de ajutor în cazul încaruntirii - masand în pielea capului opreste încaruntirea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu