Cum poti trata eficient sinuzita

Cum poti trata eficient sinuzita

Printre cele mai comune cauze ale problemelor cu sinusurile se numara raceala si alergiile, aceste doua cauze favorizand inmultirea bacteriilor si inflamarea mucoasei de la nivelul sinusurilor. Partea cea mai neplacuta este ca netratata, sinuzita se poate croniciza, ceea ce inseamna un nas infundat mai tot timpul si o senzatie de presiune la nivelul sinusurilor.

Cum poti trata eficient prin metode naturiste sinuzita?

1. Fa inhalatii cu abur
Pentru fluidizarea mucoasei nazale, este important sa faci bai cu mult abur sau sa stai aplecat deasupra unui vas cu apa clocotita, cu un prosop pe cap, si sa inhalezi aburul. Pune in vasul cu apa cateva picaturi de ulei esential de cimbru, menta, eucalipt sau busuioc.

2. Spala-ti narile cu sprayuri cu apa de mare
Cu cat narile sunt mai curate si secretiile nazale sunt eliminate, cu atat sinusurile vor fi mai libere si vei respira mai usor. Apa de mare este foarte eficienta cand vine vorba de curatarea nasului si nu creeaza dependenta.

O alta solutie foarte buna pentru curatarea nasului este cea preparata dintr-o lingurita de sare, un praf de bicarbonat de sodiu si un pahar mare de apa calduta. Pune-ti cu o pipeta cateva picaturi din aceasta solutie in fiecare nara, dupa care sufla-ti nasul. Ai grija, cand iti sufli nasul, sa ti-l sufli cu fiecare nara, ca sa nu favorizezi cresterea presiunii din urechi.

3. Bea cat mai multe lichide
Acestea te vor ajuta sa previi deshidratarea si, de asemenea, sa previi ingrosarea mucoasei nazale. Ceaiurile cele mai eficiente pentru fluidizarea mucoasei sunt cele de salvie, fenicul si anason.

4. Maseaza-ti sinusurile
Inainte sa iti cureti nasul, maseaza-te usor in zona sinusurilor, adica sub pometi, deasupra ochilor si deasupra nasului. Astfel, vei ajuta sangele sa circule mai usor si vei ameliora senzatia neplacuta pe care o ai.

5. Foloseste un umidificator in camera in care dormi
Acesta te va ajuta sa eviti pericolul uscarii cailor nazale si a sinusurilor. Este important sa cureti in fiecare saptamana acest umidificator, pentru a preveni inmultirea bacteriilor si ciupercilor.

6. Consuma cat mai mult usturoi, ceapa, hrean, ghimbir si ardei iute
Sinusurile mai pot fi deblocate consumand cat mai mult usturoi, ceapa, hrean, ghimbir, ardei iute si tot felul de alimente picante. Ardeiul iute contine capsaicina, o substanta care functioneaza ca un decongestionant nazal, iar ghimbirul este recunoscut pentru efectele lui anti-inflamatorii. De altfel, toate alimentele mentionate, ajuta la fluidizarea mucoasei si eliberarea sinusurilor. Si eucaliptul trateaza cu succes bolile respiratorii.

7. Consuma apa cu 2 lingurite de otet de mere si putina miere
Prepara-ti o bautura din 2 lingurite de otet de mere, un pahar de apa si miere dupa gust. Consuma de trei ori aceasta combinatie, 5 zile pe saptamana, si vei observa ca sinusurile tale vor fi mai putin congestionate, iar bacteriile din aceasta zona vor fi distruse. O alta solutie este sa incalzesti putina apa cu otet de mere si sa inhalezi aburii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu