Ce condimente ne apara de cancer


Ce condimente ne apara de cancer

Sofranul, turmericul si ghimbirul au fost indelung studiate si s-a demonstrat ca ele contin anumiti compusi care au rolul de a preveni formarea celulelor canceroase sau de a le impiedica sa se dezvolte mai mult. Prin urmare, trebuie sa stii ca le poti folosi foarte usor in toate mancarurile pe care le faci, alaturi de alte cateva condimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu. Fa-ti o lista cu condimentele care te feresc de cancer si nu uita sa le folosesti de cate ori simti ca se potrivesc in preparatele tale:

Şofranul

Potrivit medicului neurolog David Servan-Schreiber, niciun alt ingredient alimentar nu are un efect antiinflamator de o asemenea putere precum sofranul. Iar aceasta proprietate este data de curcumina, care este o substanta foarte pretioasa din sofran. "In laborator, curcumina inhiba dezvoltarea cancerului de colon, ficat, stomac, san, ovar si chiar in cazul leucemiei. Actioneaza, de asemenea, in angiogeneza si forteaza celulele canceroase sa moara", scrie specialistul in carea sa "Anticancer".

Deoarece curcumina este o substanta foarte activa impotriva cancerului trebuie sa te asiguri ca incluzi sofranul in meniul tau zilnic.

Ghimbirul

S-au descoperit peste 500 de compusi in radacina de ghimbir, toti avand efecte spectaculoase asupra corpului nostru. Numeroase studii au aratat ca ghimbirul are efect anticancerigen.

Nu numai ca protejeaza corpul de cancer, dar el s-a dovedit ca micsoreaza tumorile deja existente si impiedica raspandirea acestora in corp. Gingerolul, o substanta care se regaseste in ghimbir, este responsabila cu acest efect miraculos asupra corpului, se arata intr-un studiu aparut in National Center for Biotechnology Information.

Spirulina

Este o alga recunoscuta pentru faptul ca are cel mai mare continut de vitamine, microelemente, aminoacizi și fermenti. Ea poate sa fie folosita ca un condiment in mancarurile si smoothie-urile tale, insa trebuie sa stii ca ea are un gust aparte si trebuie sa te obisnuiesti cu el. Pentru iubitorii preparatelor care au la baza algele marine nu va fi un efort foarte mare pentru a include pulberea de spirulina in alimentatia lor. 

Pe langa continutul ridicat de proteine, spirulina mai are betacaroten, vitamina B12, acid gama linolenic, enzime, oligominerale si multa clorofila. Poate unul dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce spirulina pentru sanatatea corpului este acela ca are un efect detoxifiant asupra sangelului, curatandu-l de toxine.

De asemenea, datorita unui compus din continutul sau, numit ficocianina, spirulina are capacitatea de a inhiba formarea celulelor canceroase.

Rozmarinul

S-a demonstrat ca multe plante din familia labiatelor au un efect puternic anticancerigen. Aici intra menta, cimbrul, oregano, maghiranul, busuiocul si rozmarinul. Datorita unor substante din continutul lor, toate aceste plante actioneaza asupra mai multor tumori, impiedica raspandirea lor si le provoaca moartea. Insa, rozmarinul are ceva in plus, dupa cum sustine medicul David Servan Schreiber in cartea sa "Anticancer". "Carnosolul, prezent in rozmarin, afecteaza si limiteaza  capacitatea celulelor canceroase de a invada tesuturile invecinate. In momentul in care de vine incapabil sa se raspandeasca, cancerul isi pierde caracterul virulent", explica specialistul. 

De asemenea, cercetatorii de la Institutul American pentru studiul Cancerului au aratat ca extrasul de rozmarin ajuta substantele active ce compun chimioterapia sa penetreze celulele canceroase. S-a demonstrat ca acest extras scade rezistenta celulelor de cancer mamar in fata actiunii chimioterapiei.

Patrunjelul

Contine o substanta numita apigenin, care se regaseste si in telina, si care s-a dovedit ca inhiba procesul de formare de noi vase de sange, de care tumorile au nevoie pentru a se dezvolta. Astfel ca este foarte simplu sa incluzi frunzele proaspete de patrunjel in toate mancarurile si salatele de cruditati pentru a beneficia de efectul protector.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu