Sofranul, turmericul si ghimbirul au
fost indelung studiate si s-a demonstrat ca ele contin anumiti compusi
care au rolul de a preveni formarea celulelor canceroase sau de a le
impiedica sa se dezvolte mai mult. Prin urmare, trebuie sa stii ca le
poti folosi foarte usor in toate mancarurile pe care le faci, alaturi de
alte cateva condimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu. Fa-ti
o lista cu condimentele care te feresc de cancer si nu uita sa le
folosesti de cate ori simti ca se potrivesc in preparatele tale:
Şofranul
Potrivit medicului neurolog David Servan-Schreiber, niciun alt
ingredient alimentar nu are un efect antiinflamator de o asemenea putere
precum sofranul. Iar aceasta proprietate este data de curcumina, care
este o substanta foarte pretioasa din sofran. "In laborator, curcumina
inhiba dezvoltarea cancerului de colon, ficat, stomac, san, ovar si
chiar in cazul leucemiei. Actioneaza, de asemenea, in angiogeneza si
forteaza celulele canceroase sa moara", scrie specialistul in carea sa
"Anticancer".
Deoarece curcumina este o substanta foarte activa impotriva
cancerului trebuie sa te asiguri ca incluzi sofranul in meniul tau
zilnic.
Ghimbirul
S-au descoperit peste 500 de compusi in radacina de ghimbir, toti
avand efecte spectaculoase asupra corpului nostru. Numeroase studii au
aratat ca ghimbirul are efect anticancerigen.
Nu numai ca protejeaza corpul de cancer, dar el s-a dovedit ca
micsoreaza tumorile deja existente si impiedica raspandirea acestora in
corp. Gingerolul, o substanta care se regaseste in ghimbir, este
responsabila cu acest efect miraculos asupra corpului, se arata intr-un
studiu aparut in National Center for Biotechnology Information.
Spirulina
Este o alga recunoscuta pentru faptul ca are cel mai mare continut
de vitamine, microelemente, aminoacizi și fermenti. Ea poate sa fie
folosita ca un condiment in mancarurile si smoothie-urile tale, insa
trebuie sa stii ca ea are un gust aparte si trebuie sa te obisnuiesti cu
el. Pentru iubitorii preparatelor care au la baza algele marine nu va
fi un efort foarte mare pentru a include pulberea de spirulina in
alimentatia lor.
Pe langa continutul ridicat de proteine, spirulina mai are
betacaroten, vitamina B12, acid gama linolenic, enzime, oligominerale si
multa clorofila. Poate unul dintre cele mai importante beneficii pe
care le aduce spirulina pentru sanatatea corpului este acela ca are un
efect detoxifiant asupra sangelului, curatandu-l de toxine.
De asemenea, datorita unui compus din continutul sau, numit
ficocianina, spirulina are capacitatea de a inhiba formarea celulelor
canceroase.
Rozmarinul
S-a demonstrat ca multe plante din familia labiatelor au un efect
puternic anticancerigen. Aici intra menta, cimbrul, oregano, maghiranul,
busuiocul si rozmarinul. Datorita unor substante din continutul lor,
toate aceste plante actioneaza asupra mai multor tumori, impiedica
raspandirea lor si le provoaca moartea. Insa, rozmarinul are ceva in
plus, dupa cum sustine medicul David Servan Schreiber in cartea sa
"Anticancer". "Carnosolul, prezent in rozmarin, afecteaza si limiteaza
capacitatea celulelor canceroase de a invada tesuturile invecinate. In
momentul in care de vine incapabil sa se raspandeasca, cancerul isi
pierde caracterul virulent", explica specialistul.
De asemenea, cercetatorii de la Institutul American pentru studiul
Cancerului au aratat ca extrasul de rozmarin ajuta substantele active ce
compun chimioterapia sa penetreze celulele canceroase. S-a demonstrat
ca acest extras scade rezistenta celulelor de cancer mamar in fata
actiunii chimioterapiei.
Patrunjelul
Contine o substanta numita apigenin, care se regaseste si in
telina, si care s-a dovedit ca inhiba procesul de formare de noi vase de
sange, de care tumorile au nevoie pentru a se dezvolta. Astfel ca este
foarte simplu sa incluzi frunzele proaspete de patrunjel in toate
mancarurile si salatele de cruditati pentru a beneficia de efectul
protector.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu