Top alimente pentru prevenirea cancerului

Top alimente pentru prevenirea cancerului

Cancerul este cea mai înspăimântătoare boală dintre toate, pentru că prezintă principala cauză a morții la nivel mondial. Chiar dacă această boală incurabilă afectează o bună parte din oameni, există alimente care pot face minuni și care pot distruge celulele canceroase.
Și cum o dietă sănătoasă este cu adevărat un mijloc universal de prevenire a multor boli, iată o listă de alimente care îți pot veni în ajutor și pentru prevenirea cancerului.

1. Usturoiul
Alicina, substanta activa din usturoi care ii ofera acestuia mirosul distinct, a demonstrat ca este benefic in prevenirea anumitor tipuri de cancer, informează doctorulzilei.ro. Taiati sau stoarceti usturoiul pentru a elibera alicina si adaugati-l in orice preparat pe care il consumati.

2. Brocoli
Aceasta leguma crucifera si plina de sulforafan, un fitochimic care, conform unui studiu al Universitatii din Oregon, nu numai ca inhiba formarea celulelor canceroase, ci le si distruge pe cele deja formate.

3. Varza
Conform aceluiasi articol, aceasta leguma crucifera poate distruge celulele canceroase in timp ce lasa celulele sanatoase neatinse. In plus, este o sursa importanta de vitamina C, care ajuta la o imbunatatire a sistemului imunitar.

4. Uleiul de Masline
Uleiul de masline este bogat in oleocanthal , un compus care, conform unui studiu al Universitatii Rutgers, sparge pustulele din interiorul celulelor canceroase. Acest proces distruge celulele canceroase.

5. Somonul
Somonul are un continut ridicat de acid gras omega-3, care este extrem de eficient in cazul celulelor canceroase. La gratar sau la cuptor, somonul poate fi si mai delicios cu o simpla crusta de zahar brun.

6. Turmeric
Curcuminul, substanta activa a turmericului, omoara celulele tumorale prin ordonarea celulelor, o arata un numar foarte mare de studii. Acest condiment este destul de versatil si poate fi adaugat in aproape orice preparat aici fiind incluse omletele, puiul si multe altele.

7. Zmeura
Zmeura are in continut acid elagic, un anti-carcinogen natural care previne formarea si raspandirea celulelor canceroase. Exista si alte alimente cu continut de acid elagic insa zmeura are cea mai mare concentratie.

8. Ciresele
Ciresele contin alcool perilic, un compus care distruge in mod eficient un numar foarte mare de celule canceroase. Puteti adauga aceste fructe delicioase in salate sau chiar in inghetata dumneavoastra preferata.

9. Ciocolata Neagra (in cantitati mici)
Boabele de cacao sunt bogate in antioxidanti care ajuta la diminuarea riscului de cancer deci, o bucatica de ciocolata pe zi, cu un nivel ridicat de cacao, poate fi benefica sanatatii.

10. Ceaiul Verde
Ceaiul verde contine catechine, un agent care distruge radicalii liberi, responsabili pentru aparitia cancerului. Frunzele uscate de ceai verde sunt mai recomandate decat ceaiul la pliculet deoarece au un aport mai mare de catechine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu