Proprietatile terapeutice ale frunzelor de dafin
Frunzele de dafin pot fi folosite nu doar în bucătărie. Grecii
antici şi romanii ardeau frunzele de dafin, în cantitate mică, pentru
îndepărtarea mirosurilor neplăcute.
Prin ardere, ele elimină un ulei volatil cu proprietăţi terapeutice, care eliberează căile respiratorii, îi relaxează pe cei stresaţi, ajută în caz de insomnie, oboseală şi chiar epilepsie. În plus, alungă gândacii de bucătărie. Pentru a simţi mai puternic aroma dafinului, este recomandată folosirea frunzelor uscate în locul celor proaspete.
Mirosul frunzelor de dafin arse nu este periculos pentru copii şi animalele din casă, însă are şi contraindicaţii. Nu este recomandat femeilor însărcinate, celor care suferă de astm, diabet, afecţiuni ale ficatului şi intestinului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu