Mod de preparare balsam pentru dureri

Mod de preparare balsam pentru dureri

Ingrediente pentru ~30 ml
- ulei de masline 21 gr
- ceara de albine 4,2 gr
- cristale de mentol 1,5 gr
- extract de arnica 10 picaturi
- ulei esenţial de eucalipt globulus 5 picaturi
- ulei esenţial de cajeput 45 picaturi
- ulei esenţial de ravintsara 50 picaturi


Igienizati recipientul dedicat si toate ustensilele cu care lucrati, detalii in ghidul de bune practici.

Mod de preparare:
intr-un pahar termorezistent se topeste pe baie de apa ceara de albine impreuna cu uleiul de masline. Dupa topire se indeparteza de la sursa de caldura.

Se adauga cristalele de mentol, se amesteca pana ce se dizolva, apoi, se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Balsamul astfel preparat se transfera in recipientul dedicat si se lasa la racit pana ce se solidifca.

Este un balsam gandit pe baza retetei originale a renumitului "Tiger balm", formulat doar cu ingrediente naturale. Este conceput in special pentru ameliorarea durerilor si a contractiilor musculare dureroase. Este detensionant, faciliteaza relaxarea si eliberarea cailor respiratorii. Se poate folosi si in caz de piscaturi de insecte sau pentru masajul spatelui, membrelor sau a tamplei.

Utilizare si precautii:
Se aplica o cantitate moderata, prin masaj pe zonele afectate. A se evita aplicarea in zona ochilor, pe pielea ranita sau iritata. Nu este indicat pentru copiii mai mici de 12 ani si in perioada sarcina si alaptare. Este un balsam cu un continut ridicat de mentol si alti compusi ai uleiurilor esentiale cu actiune forte dar cu potential iritant; a se efectua un test de toleranta pe o zona mica de piele, cu 24 de ore inainte de folosire.

Opţiuni:
in loc de ulei de masline se poate folosi practic orice alt ulei vegetal rezistent la incalzire, cum ar fi: galbenele, aloe vera, susan, macadamia, migdale, caise, orez, babassu...

Reteta originala de Tiger balm contine cca. 10% mentol, noi am formulat reteta cu 5%; cei care doresc, pot folosi 10% mentol scazand procentul uleiului de masline la 65%

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu