Lumea stiintifica nu a gasit raspunsuri la aceste intrebari

Lumea stiintifica nu a gasit raspunsuri la aceste intrebari

Brian Cox este un celebru fizician britanic care spunea că nu am nevoie de răspunsuri pentru orice. Eu am nevoie de întrebări la care să caut răspunsuri.

Intr-adevăr, știința are încă multe mistere de rezolvat, unele dintre acestea fiind deseori aduse în atenția publicului și a experților, în speranța că se va găsi în cele din urmă o explicație.



O primă întrebare se referă la faptul de ce există mai multă materie decât antimaterie? Antimateria este opusul materiei. Când cele două se întâlnesc ar trebui să se anihileze reciproc fără a lăsa nimic în urmă, iar acest fenomen ar trebui să se producă la scurt timp după apariția Universului, atunci când s-au format materia și antimateria.

Dar, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat conform calculelor oamenilor de știință, atunci nu ar fi mai existat destulă materie care să formeze galaxiile, stelele și planetele.

Fizicienii încearcă să afle de ce a rămas așa de multă materie în Univers. Una din explicații invocă existența mesonilor, particule subatomice instabile, care există foarte puțin timp, câteva microsecunde, și care sunt compuse din quark și un antiquark.

Mesonii sunt mai rezistenți decât opușii lor, antimesonii, de aceea particulele normale ale materiei sunt mai numeroase. O altă întrebare la care trebuie găsit răspuns este unde a dispărut litiul 7?

La scurt timp după apariția Universului, când temperatura era extrem de ridicată, s-au sintetizat în cantități uriașe izotopi de hidrogen, heliu și litiu 7. În timp ce hidrogenul și heliul sunt și acum prezente din abundență, izotopul litiu 7 pare să fi dispărut în mare parte.

Oamenii de știință caută să înțeleagă de ce acest element chimic nu a respectat modelul formării Universului. Unii cercetători susțin că izotopul s-ar afla în miezul stelelor și nu poate fi detectat.

V-ați întrebat de ce dormim?

Oamenii au un ritm circadian, care le reglează perioadele de somn și de veghe și le impune un anumit program de odihnă. Există unele organisme care nu au nevoie de somn, dar oamenii nu pot trăi altfel. În timpul somnului țesuturile se regenerează. Oamenii își petrec o treime din viață dormind.
Într-o perioadă de somn de opt ore, corpul nostru primește 50 Kcalorii, echivalentul unei felii de pâine. O pisică are nevoie de 12 ore de somn, un piton de 18 ore, o oaie de 3 ore, o girafă de două ore.

Cu toții ne-am pus întrebarea unde sunt extratereștrii?

Universul se întinde pe un diametru de 92 de miliarde de ani lumină și este format din miliarde de galaxii. Șansele ca noi să fim singuri în Univers sunt extrem de mici.

Și totuși, unde sunt extratereștrii?

Acesta este paradoxul lui Fermi. Materia neagră este una dintre cele mai mari provocări ale oamenilor de știință. Ea formează 80% din materia Universului.



Fizicienii cred că această energie a dus la expansiunea Universului. Sub acțiunea gravitației, energia neagră ar fi trebuit să încetinească expansiunea Universului. Lucrurile stau cu totul altfel, nerespectând legile fizicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu