Icrele te scapa de boli mintale
Icrele, indiferent că vorbim despre cele negre, roșii, portocalii sau albe, ne ajută să ne menținem sănătoși. Specialiștii recomandă includerea acestui preparat în dietă și să consumarea lui o dată pe săptămână.Icrele sunt o sursă bogată de Omega-3, acizi grași polinesaturați. Ce fac acești compuși? Luptă împotriva a numeroase boli grave precum diabet, ateroscleroză și displipidemiei.
Icrele conțin din plin și vitamina A, acid folic, dar și fosfor, zinc și potasiu. Din compoziția acestora nu lipsesc nici vitamina D,B12, retinol, acid ascorbic, niacină și riboflavin.
Iată de ce boli ne apără icrele:
Reduc riscul de cancer de prostată
În urma unui studio, s-a demonstrate că persoanele care obișnuiesc să consume icre au un risc de trei ori mai mic de a face cancer de prostată, în comparație cu cei care nu au inclus în dieta lor acest aliment.
În acest sens, specialiștii recomandă să consumați icre o dată pe săptămână. Atenție! Acestea nu se mănâncă în cantități mari pentru că îngrașă. În plus, pot pica greu la stomac și, astfel, vor duce la indigestii.
Previn artrita reumatoidă
Este bine știut faptul că icrele reduc inflamațiile din organism. Printre acestea se numără și artrita reumatoidă.
Mențin inima sănătoasă
Icrele sunt recunoscute și de faptul că ține la distanță afecțiunile inimii. Așa că, persoanele care obișnuiesc să consume icre sunt ferite de atac de cord sau de un ritm cardiac anormal.
Alungă depresia
Specialiștii în domeniu mai spun că, efectele depresiei se pot diminua prin consumul de icre. Acest lucru se datorează acizilor grași omega 3 care nivelul serotoninei din creier.
Țin la distanță bolile minții
De asemenea, s-a demonstrat în urma unui studiu că cei care consumă icre de minimum 4 ori pe lună au un risc mult mai scăzut de a face boli mintale precum Alzheimer. Acest lucru se datorează acizilor grași polinesaturați gasiti care previn deteriorarea celulelor nervoase.
SFAT
Consumați doar salată de icre preparată în casă
Specialiștii recomandă să se consume doar salată de icre preparate în casă. Nu trebuie să preparăm cantități mari deoarce salata de icre trebuie mâncată în 2, maximum 3 zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu