Cum va fi vremea de sarbatori?

Cum va fi vremea de sarbatori?

Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor temperaturilor și cantătăților de precipitații pentru următoarele trei luni. Meteorologii estimează, pentru lunile noiembrie,decembrie si ianuarie temperaturi normale pentru această perioadă, în timp ce precipitațiile lunare se vor situa peste normele climatologice, exceptând local estul, nordul și vestul țării, unde acestea vor fi apropiate de medii.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie
Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud, sud-est și vest.

Cantitatile totale de precipitatii se vor incadra, in general, peste normele climatologice.

Prognoza meteo pentru luna decembrie
Temperaturile medii lunare vor fi in general apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului.

Precipitațiile lunare vor fi in general peste normele climatologice, exceptand local estul, nordul si vestul tarii, unde acestea vor apropiate de medii.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Prognoza meteo pentru luna ianuarie
Potrivit ANM, în prima lună din 2017, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, mai puțin, local, în regiunile nordice, nord-vestice și centrale, unde acestea se pot situa sub media climatologică. Media valorilor termice pentru luna ianuarie se situează la—2,1 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între—7 și—1 grad Celsius, în Transilvania, respectiv între—6 și—1 grad Celsius, Moldova.
În același timp, valori pozitive, de până la două grade Celsius, se vor consemna în Dobrogea. Pe de altă parte, cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de norme, în est și sud-est, și se vor situa, în general, peste normele climatologice în restul țării, stabilite prin măsurători de specialitate, la 33,6 l/mp. În zona Maramureșului, cantitățile medii de precipitații ar putea ajunge la 74 l/mp, în Oltenia la 57 l/mp, iar în Banat și Crișana la 54 l/mp. Pe de altă parte, în Dobrogea estimările variază între 14 și 31 l/mp. Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu