Coaja de castravete protejeaza ficatul
Mancati castravetii cu tot cu coaja! Este indemnul nutritionistilor, care au argumente solide. Cojile de castravete au un continut ridicat de dioxid de siliciu, un nutrient care contribuie la intarirea radacinii parului, fortificarea unghiilor, si care atenueaza semnele imbatranirii.Cojile acestei legume sunt pline de enzime, vitaminele A si C, calciu, fier, fosfor, potasiu, carbohidrati. Ajuta la normalizarea tractului digestiv, sunt un bun diuretic, protejeaza ficatul si stomacul, iar aplicate local, vindeca pielea afectata de detergenti si scad febra.
Tot castravetele mancat cu coaja regleaza tensiunea arteriala si nivelul colesterolului.
Cojile de castravete au efect si in tratamentele cosmetice. Intindeti pe obraji cojile curatate mai gros. Peste ele, asezati un tifon umezit. Acest tratament hidrateaza tenul si inchide porii.
De asemenea, arsurile de la soare, umflaturile de la ochi sau dermatitele pot fi combatute cu coaja de castravete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu