Traim simultan in mai multe universuri

Traim simultan in mai multe universuri


În anul 1952, Jean Romier era student la medicină. În una din zile, pe când își făcea plimbarea în parc, întâlnește un bătrân cu care a intrat în vorbă.

L-a fascinat prin cunoștințele pe care le avea despre muzică. Bătrânul îl invită pe Romier să petreacă o seară ascultând Mozart. Romier dă curs invitației și merge la bătrân, unde împreună cu doi nepoți ai acestuia ascultă muzică până la miezul nopții.

După ce a plecat și a ajuns în stradă, Romier își dă seama că și-a uitat bricheta la bătrân. Se reîntoarce și sună la sonerie. Bătrânul nu a răspuns și Romier a hotărât să revină a doua zi pentru a-și recupera bricheta.

A doua zi a sunat de mai multe ori la ușa bătrânului, până când un vecin i-a spus că, apartamentul nu este locuit de ani de zile, deoarece bătrânul a murit, iar rudele sale locuiesc la altă adresă.

Romier a chemat poliția pentru că nu putea să creadă ceea ce i se spusese. Poliția a spart ușa, iar ceea ce au văzut era dezolant. Un apartament nelocuit de ani de zile.

Romier, spre stupoarea polițiștilor, și-a recuperat bricheta de pe măsuța unde cu câteva ore înainte ascultase muzică cu misteriosul bătrân.

Arheologii chinezi au fost stupefiați atunci când au descoperit într-un mormânt cu o vechime de peste 400 de ani, care aparține dinastiei Ming, un inel care avea gravat un ceas pe care scria Swiss.

Călătoria în timp este posibilă. Celebrul fizician Stephen Hawking spune că poți călători în timp, numai să ai norocul să te reîntorci în universul din care ai plecat.

El amintea despre celebra teorie a fraților gemeni. Unul dintre gemeni rămâne pe pământ, celălalt zboară cu un aparat care atinge viteza luminii. După doi ani, geamănul călător revine pe pământ și își găsește fratele mai bătrân cu 30 de ani.

Găurile negre sau găurile vierme sunt porți spre alte universuri, sunt niște pasaje în care timpul și spațiul se curbează și formează un cerc.

În aceste condiții poți reveni de unde ai plecat. Mulți cercetători s-au întrebat ce se întâmplă dacă o persoană călătorește în trecut, își întâlnește bunicul și îl omoară. Se va mai naște el, într-un viitor apropiat?



Greu de răspuns. Sunt cercetători care susțin ipoteza că o persoană trăiește în același timp în mai multe universuri paralele și că moartea ei într-un univers nu înseamnă sfârșitul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu