Superalimente pentru o memorie sanatoasa

Superalimente pentru o memorie sanatoasa

Iti doresti sa ai o memorie mai buna? Pune aceste super-alimente pe lista ta de cumparaturi si dorinta ti se va indeplini.

Iaurt sarac in grasimi

Un borcanel de iaurt simplu, sarac in grasimi, contine cam 20% din doza ta zilnica de vitamina D – un amanunt de retinut, avand in vedere ca studiile au aratat ca nivelurile scazute ale acestei vitamine pot duce la declin cognitiv. Expertii inca studiaza cauzele pentru care se intampla acest lucru, insa este posibil sa fie pentru ca vitamina de intareste conexiunile dintre celulele creierului pentru a ajuta acest organ sa functioneze mai eficient. Iar pentru ca nu toate iaurturile sunt la fel, citeste lista de ingrediente pentru a te asigura ca iaurtul pe care vrei sa il cumperi contine, intr-adevar, vitamina D.

Unt de migdale

Daca manaci 5 sau mai multe portii de nuci pe saptamana, iti imbunatatesti memoria. Migdalele, in special, contin foarte multa vitamina E, care lupta impotriva daunelor produse in creier de varsta inaintata. Dar de ce unt de migdale? Pentru ca este la fel de versatil ca o rochie neagra in garderoba ta: poti adauga cateva linguri in supele crema pe care le prepari, il poti pune peste cartofii copti sau il poti folosi la desert, peste niste felii de banane si niste fulgi de ciocolata neagra.

Afine

Un studiu pe termen lung, realizat pe 16 000 de femei, a aratat ca cele care au mancat mai multe afine (si capsuni) aveau capacitatea unei memorii similara cu aceea a unor persoane mai tinere cu pana la 2 ani. Micile fructe sunt pline de antioxidanti si imbunatatesc fluxul de sange oxigenat catre creier. O modalitate utila pentru a te asigura ca mananci doza zilnica de 200 de grame de afine: zdrobeste fructele proaspete sau congelate cu o furculita si presara-le peste o felie de paine integrala in locul obisnuitului gem de la micul dejun.

Varza

Studiile au aratat ca mancatul de legume din familia crucifere (cum ar fi varza, broccoli, varza de Bruxelles si kale) este legat de riscuri mai mici de dezvoltare a bolii Alzheimer si a deteriorarii mentale. Poate fi, intr-o anumita masura, datorita faptului ca sunt pline de compusi numiti glucozinolati care joaca un rol important in imbunatatirea memoriei. Ar trebui sa iti propui sa manaci cel putin 400 de grame din acest aliment pe saptamana – si evita gatitul in exces, pentru a pastra majoritatea nutrientilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu