Extraterestrii ne vegheaza de milioane de ani
Extratereştrii s-ar putea să trăiască într-o conştiinţă a timpului foarte diferită de a noastră. Unele planete ar putea fi populate de civilizaţii extraordinar de avansate, ca urmare a unor istorii de milioane de ani, popoarele lor dezvoltându-şi puteri fizice, mentale şi spirituale care depăşesc însăşi imaginaţia noastră. Vedele, Cartea morţilor şi chiar Scripturile noastre vorbesc despre divinităţi care se manifestau dincolo de spaţiu şi timp; pentru noi acestea apar ca fiind eterne, la fel cum omul îi poate apărea o fiinţă veşnică unui fluture efemer.Poate că observatori din spaţiu au supravegheat Pământul timp de milioane de ani şi au urmărit ascensiunea şi prăbuşirea multor civilizaţii terestre, încă din timpurile când actualele uscaturi erau oceane, iar munţii erau doar pietre pe malurile mărilor. Poate că extratereştrii au revenit pe Pământ la fiecare o mie de ani, ceea ce pentru pământeni înseamnă un eveniment rar, izolat şi fără nici o semnificaţie; pentru ei însă, care cutreieră galaxia noastră şi poate chiar şi alte galaxii, poate reprezenta un control sistematic.
Vizitatorii din spaţiu, al căror intelect şi mod de percepere operează în planuri dincolo de cunoştinţele noastre, consideră dificilă comunicarea cu pământenii, la fel cum nouă ne este greu să comunicăm cu pigmeii din zonele tropicale africane. Iehova vorbea cu Avraam şi Moise aşa cum misionarii din epoca victoriană îi tratau şi îi încurajau pe hotentoţi. Comunicarea între civilizaţii străine, lipsite de experienţe comune este foarte dificilă. Aztecii, un mare şi inteligent popor, i-au întâmpinat pe spanioli cu mare uimire şi bucurie, poate mai multă decât le-am acorda noi oamenilor de pe Marte.
Avraam, Moise şi toţi vechii preoţi din Israel şi Babilon s-ar simţi pierduţi şi chiar înnebuniţi dacă ar trăi acum, în era noastră nucleară; le-ar fi necesară o adevărată spălare a creierului pentru a se obişnui cu actuala noastră schemă de gândire. Dar în aceeaşi situaţie ar fi şi arheologii noştri, dacă ar fi purtaţi înapoi în timp în Babilon, incapabili să înţeleagă concepţiile care animau oamenii de acum trei mii de ani; ca urmare, interpretările lor, făcute prin prisma mentalităţii secolului XX, se pot dovedi greşite. La fel de eronate au fost, desigur, şi previziunile formulate de oamenii de ştiinţă de acum trei mii de ani cu privire la agitatul nostru secol.
Patriarhii, filozofii şi istoricii din antichitate erau gânditori profunzi şi erau mai puţin tulburaţi decât cei din zilele noastre, ei fiind moştenitorii unor tradiţii valoroase provenite din trecutul îndepărtat şi totodată oameni practici, confruntaţi cu problemele vieţii de zi cu zi; aceştia îşi dădeau bine seama de tot ceea ce se întâmpla, înregistrând experienţele şi evenimentele surprinzătoare, astfel că în pofida traducerilor greşite şi a înţelegerii lor eronate, ei au inspirat toate secolele, până în zilele noastre.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu