Migdalele au un puternic efect antioxidant

Migdalele au un puternic efect antioxidant

Migdalele stimuleaza intelectul si maresc durata de viata. Medicul specialist in boli si nutritie Luminita Florea spune pentru Gandul in ce alte scopuri mai pot fi folosite. „Migdalele pot fi dulci sau amarui, in functie de specia de unde provin. Ele fac parte din grupa mare de fructe oleaginoase, cu coaja tare si miez uleios, alaturi de nuci, alune, caju, fistic, macadamia etc. Migdalele reprezinta o sursa de proteine vegetale de calitate superioara, ce participa la alcatuirea unei diete echilibrate din punct de vedere proteic pentru persoanele ovo-lacto-vegetariene sau vegane", precizeaza medicul Luminta Florea de la clinica Pro Vita pentru Gandul.

1. Prin uleiurile continute in mijlocul samburilor, migdalele aduc in alimentatie un aport de vitamine liposolubile vegetale, mai precis vitamina E, utila in pastrarea unui bun metabolism al pielii, unghiilor si parului, ce are si un puternic efect antioxidant. 

2. Sunt o sursa de calciu, magneziu si potasiu, intervenind astfel in buna desfasurare si reglare a tuturor metabolismelor celulare. 

3. Prin aportul de fibre contribuie la mentinerea digestiei si a tranzitului intestinal - efect anti constipatie (efectul apare doar la o hidratare de peste 2 l apa/ zi).

4. Consumul in mod regulat de migdale confera o serie de beneficii sanatatii, printre care reducerea riscului de boli cardio-vasculare si mentinerea nivelului colesterolului (fibrele scad absorbtia grasimilor din alimentatie). 

5. Efectul migdalelor este cunoscut si in managementul greutatii corporale, unde s-a constatat ca fibrele din migdale confera senzatia de satietate (saturare rapida) si blocheaza (partial) absorbtia grasimilor alimentare. Atentie mare la portie, recomandate sunt 1-2 portii a cate 25-30 g/ portia de migdale/ in total pe zi. Consumate in cantitate mare pot avea ca efect cresterea rapida in greutate (aportul caloric al migdalelor este unul mare, aproximativ 450-500 kcal/ 100 g de migdale).

6. Sub forma de lapte de migdale sau unt de migdale intra in compozitia preparatelor dermatocosmetice (prin vitamina E continuta).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu