Migdalele au un puternic efect antioxidant
Migdalele stimuleaza intelectul si maresc durata de viata.
Medicul specialist in boli si nutritie Luminita Florea spune pentru
Gandul in ce alte scopuri mai pot fi folosite. „Migdalele pot fi dulci
sau amarui, in functie de specia de unde provin. Ele fac parte din grupa
mare de fructe oleaginoase, cu coaja tare si miez uleios, alaturi de nuci, alune, caju, fistic, macadamia etc. Migdalele reprezinta o sursa de proteine vegetale
de calitate superioara, ce participa la alcatuirea unei diete
echilibrate din punct de vedere proteic pentru persoanele
ovo-lacto-vegetariene sau vegane", precizeaza medicul Luminta Florea de
la clinica Pro Vita pentru Gandul.
1. Prin uleiurile continute in mijlocul samburilor, migdalele aduc
in alimentatie un aport de vitamine liposolubile vegetale, mai precis
vitamina E, utila in pastrarea unui bun metabolism al pielii, unghiilor
si parului, ce are si un puternic efect antioxidant.
2. Sunt o sursa de calciu, magneziu si potasiu, intervenind astfel
in buna desfasurare si reglare a tuturor metabolismelor celulare.
3. Prin aportul de fibre contribuie la mentinerea digestiei si a
tranzitului intestinal - efect anti constipatie (efectul apare doar la o
hidratare de peste 2 l apa/ zi).
4. Consumul in mod regulat de migdale confera o serie de beneficii
sanatatii, printre care reducerea riscului de boli cardio-vasculare si
mentinerea nivelului colesterolului (fibrele scad absorbtia grasimilor
din alimentatie).
5. Efectul migdalelor este cunoscut si in managementul greutatii
corporale, unde s-a constatat ca fibrele din migdale confera senzatia de
satietate (saturare rapida) si blocheaza (partial) absorbtia grasimilor
alimentare. Atentie mare la portie, recomandate sunt 1-2 portii a cate
25-30 g/ portia de migdale/ in total pe zi. Consumate in cantitate mare
pot avea ca efect cresterea rapida in greutate (aportul caloric al
migdalelor este unul mare, aproximativ 450-500 kcal/ 100 g de migdale).
6. Sub forma de lapte de migdale sau unt de migdale intra in
compozitia preparatelor dermatocosmetice (prin vitamina E continuta).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu