Mancarica de fasole verde foarte sanatoasa
Folosita pentru feluri principale, dar si in diverse tipuri de salate, fasolea verde este o sursa importanta de vitaminele C, K si alti nutrienti,
precum fier, magneziu si calciu. Pentru aceasta mancare de fasole verde
fierbe legumele la foc mic, pentru ca in acest fel se pierd mai putine
substante hranitoare.
Ingrediente (4 portii)
500 g fasole verde (pastai)
4 dovlecei mici
1 ceapa
1 morcov
4 rosii
sare
piper
4-5 catei de usturoi
3 linguri de ulei
marar tocat
menta proaspata
2 foi de dafin
Speli pastaile de fasole, le cureti si la tai in doua sau in trei,
in functie de cat de mari sunt. Speli dovleceii si ii tai cuburi. Toci
ceapa julien, iar morcovul il dai pe razatoare.
Torni intr-o cratita uleiul si pui la calit ceapa si usturoiul
maruntit, amesteci si adaugi morcovul. Pui piper si lasi putin la calit.
Adaugi dovleceii, foile de dafin si pastaile, torni putina apa
fierbinte si lasi la fiert. Cand sunt aproape gata, adaugi rosiile
tocate cubulete si lasi la fiert ca sa scada sosul.
La final, potrivesti de sare si piper daca este cazul si opresti focul. Mancarica este foarte buna cu marar tocat presarat din abundenta, dar daca vrei sa incerci gusturi noi poti pune menta proaspata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu