Mamaliga este o sursa minunata de vitamine

Mamaliga este o sursa minunata de vitamine

Nu mulți știu cât de bună este mămăliga pentru organism. Așa că, aceasta nu ar trebui să lipsească din alimentația ta. Iată câteva dintre numeroasele beneficii ale acestui aliment!

Mămăliga este o sursă minunată de vitaminele A, B, C, E, potasiu, magneziu sau fosfor.



Protejeaza ficatul



Recent, experți nemți în biologie celulară vegetală, de la Universitatea din Koln, au descoperit prezența în boabele de porumb a unor substanțe derivate ale acizilor arahidic și palmitic, extrem de benefice pentru păstrarea sănătății a organismului.



Efectul detoxifiant al substanțelor din porumb ușurează efortul ficatului de neutralizare a substanțelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficiențe și ciroze hepatice.



Sunt și alte studii care au demonstrat faptul că, la populațiile care consumă zilnic mămăligă, incidența bolilor hepatice este de 10 ori mai mică, iar copiii au o dezvoltare mai bună.



Un leac excelent în caz de răceală



În caz de răceală, un leac „băbesc” eficient este cataplasma cu mămăligă. Iată ce presupune acest lucru: așează un prosopel pe piept și întide pe el un strat de mămăligă caldă, apoi iar un prosopel deasupra și rămâi așa în jur de 30 de minute. Astfel, se va ameliora bronșita, tusea sau gripa.



De asemenea, gastrita și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă călduță, mălaiul având efect de reducere a acidității și de calmare.



Scade riscul de infarct



Pe de altă parte, consumul de mămăligă reduce cantitatea de colesterol din organism, scăzând riscul de ateroscleroză și de infarct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu