Plante recomandate pentru aparatul digestiv

Plante recomandate pentru aparatul digestiv

Pentru a ne pastra sanatatea digestiva putem recurge la diverse remedii naturale pe baza de plante. Iata cele mai bune plante pentru aparatul digestiv:

Feniculul

Aceasta planta are efecte stimulente asupra digestiei, care nu cauzeaza insa dureri unui stomac delicat. Semintele de fenicul pot fi mestecate ca atare dupa mese sau se poate prepara o infuzie din planta pentru calmarea colicilor, spasmelor intestinale si a gazelor.

Menta piperita

Menta este de mare ajutor pentru calmarea si vindecarea diverselor tulburari stomacale. Infuzia de menta este recomandata pentru tratarea indigestiei, flatulentei, colicilor si greturilor. Aceasta planta combate de asemenea halena (respiratia neplacuta) si foloseste - la fel precum ghimbirul - la combaterea simptomelor de greata in timpul calatoriilor.

Musetelul

Musetelul este o planta recunoscuta datorita proprietatilor sale benefice pentru calmarea tulburarilor digestive. Infuzia de musetel ajuta la calmarea durerilor de stomac, a spasmelor gastrointestinale, precum si a simptomelor gastritei.
Cretusca

Este un remediu antiacid foarte puternic care amelioreaza si alte simptome stomacale si intestinale precum gazele, ulcerele peptice, gastrita si diareea.

Melisa

Este o planta binefacatoare avand efecte calmante asupra stomacului. Este foarte buna pentru calmarea colicilor, a spasmelor stomacale si a oricarui tipo de probleme digestive relationate cu stresul.

Anasonul

Este un laxativ usor si este un remediu calmant al tractului digestiv. Daca se combina aceasta planta cu cretusca si musetelul (in parti egale) se poate trata indigestia, gastrita, aciditatea si constipatia.

Nalba

Nalba calmeaza inflamatia tractului digestiv, reduce simptomele de aciditate, deranjamentul stomacal si iritatia stomacului si duodenului.

Ghimbirul

Ghimbirul este antispasmodic si antiemetic. Se foloseste pentru calmarea flatulentei, a colicilor, greturilor, starii de voma si simptomelor de intestin iritabil. De asemenea, ghimbirul este un remediu antiseptic si antiinflamatoriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu